Pentru ca nu a discutat despre planurile sale in ceea ce priveste disputa cu Romania, si pentru ca Franta – Serbia (2-1) a fost un pariu castigat, dar totusi un pariu, conturul echipei care va debuta in meciul de la Constanta, ramane inca un mister desi mai sunt doar trei zile.

Revenirea lui Ribery si Vieira a avut meritul sa asigure echipei nu unul, ci doi lideri, dar incertitudinile in ceea ce priveste starea de sanatate a lui Anelka si absenta lui Govou, inclina balanta spre o strategie mai degraba defensiva.

Judecand dupa meciurile anterioare si dupa starea jucatorilor actuali, jurnalistii de la L’Equipe incearca sa constituie o formula de joc ipotetica.

Franta-Serbia a demonstrat ca echipa functioneaza mai bine in 4-2-3-1 decat 4-4-2, sistemul folosit de Raymond Domenech dupa 2006. Iar accidentarea lui Anelka este cu siguranta un indiciu.

Daca Sagna ramane pe dreapta, daca Gallas ramane pilonul axei, ipotezele sunt multiple pentru jumatatea stanga. Sinon Mexes si Squillaci se bat pentru pozitii. Lassana Diarra nu va juca asa ca logic ar fi ca Toulalan sa-l urmeze. Este greu de crezut ca Domenech se razvrateste acum si renunta la obiceiul sa de a alinia un duo de recuperatori.

Ce se intampla cu atacul? Cu Anelka inca incert, lui Domenech ii raman doua posibilitati: sa-l plaseze pe Henry pe la mijloc si sa ii aduca pe cineva bun pe stanga (Ribery sau Malouda), sau.. sa-l titularizeze pe Benzema si sa-l tina pe Henry pe stanga, optiune nu foarte rentabila dar totusi posibila.

Cum in acest context sa devina titulari Ben Arfa sau Sinama-Pongolle ar fi o adevarata surpriza, posibilul 11 cu care Franta ni se prezinta sambata ramane: Mandanda - Sagna, Gallas, Abidal, Clichy (ou Evra) - Vieira, Toulalan - Ribéry, Gourcuff, Malouda (ou Henry) - Henry (ou Anelka ou Benzema).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.