Preseditele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat, miercuri, ca spera sa inceapa constructia noului complex sportiv, in care va fi inclus si noul Stadion Municipal "Ion Moina", in primavara sau vara anului viitor, transmite corespondentul NewsIn

"Daca vom reusi - si aici ramane de vazut daca nu vor aparea contestatii - anul viitor in primavara - vara sa incepem efectiv constructia si pe finele anului 2010, daca nu apar situatii neprevazute, sa putem finaliza stadionul”, a declarat Tise in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a spus ca spera sa finalizeze licitatia pentru demolarea stadionului in luna noiembrie. Demolarea va dura sase luni si se va face etapizat, pentru a putea da sansa echipei Universitatea Cluj sa foloseasca cat mai mult arena de joc.

Tot in cadrul conferintei de presa, Alin Tise a prezentat proiectul pentru viitorul complex stadion - hotel-turn, realizat de Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (UTCN). Acesta cuprinde un stadion modern cu 30.000 de locuri, doua variante pentru hotelul-turn care va fi amplasat langa arena, precum si solutii pentru devierea traficului si crearea unei zone pietonale langa stadion.

Prorectorul UTCN, Mircea Petrina, a declarat ca specialistii universitatii au studiat peste 100 de stadioane care deservesc orase asemanatoare ca dimensiune cu Cluj-Napoca, pentru a proiecta arena. Proiectul final va fi depus de UTCN in data de 24 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.