Tenismanul Victor Crivoi, component al echipei de Cupa Davis a Romaniei, incearca sa demaste coruptia din sportul alb

A deschis drumul spre victorie cu India
Victor Crivoi este unul dintre jucatorii de tenis importanti ai Romaniei. El a deschis drumul spre victoria echipei de Cupa Davis in meciul de baraj cu India. „L-am alergat mult. Am avut emotii la început, nu stiam la ce sa ma astept. Nu am experienta în Cupa Davis, dar am prins curaj. Acesta a fost cel mai important meci al meu si sunt bucuros ca am adus primul punct pentru România“, a spus Crivoi dupa ce l-a învins pe Prakash Amritraj. Este de asteptat ca el sa faca parte si din echipa care va infrunta Rusia, in primavara anului viitor.

Nicolai Davidenko a fost denuntat de arbitru
Cel mai recent scandal din tenisul mondial l-a avut in prim-plan pe rusul Nicolai Davidenko. S-a intamplat anul trecut, cand mai intai Davidenko a fost acuzat ca a pierdut intentionat meciul cu argentinianul Martin Vassallo Arguello, intr-un turneu organizat in Polonia. Infrangerea ar fi ajutat casele de pariuri, care au castigat multi bani dupa acest rezultat. Doua luni mai tarziu, acelasi Davidenko a fost implicat intr-un alt scandal. Arbitrul meciului cu croatul Cilic, belgianul Jean-Philippe Dercq, a intrerupt intalnirea dupa ce a sesizat ca rusul ii facea cadou punct dupa punct croatului in setul al doilea. Primul set fusese castigat de favorit, deci cota pentru o victorie a lui Cilic crescuse considerabil. Dercq l-a avertizat pe Davidenko, spunandu-i ca este ciudat ca un jucator de valoarea lui face zece duble greseli intr-un set. Rusul si-a vazut de treaba si a pierdut partida. Conducerea ATP s-a autosesizat si l-a amendat, indignandu-l profund. „Am facut o dubla greseala care m-a costat un game in al treilea set, iar arbitrul mi-a dat un avertisment, explicandu-mi ca fac erori intentionat, ca sa pierd. M-a socat sa aud asta. Este pur si simplu inadmisibil. Cum poate el sa stie ce incercam sa fac? Am fost atat de tulburat, incat am inceput sa plang”, a declarat, teatral, Davidenko.

Andy Murray: Sunt multe aranjamente
Nu numai Victor Crivoi a vorbit despre blaturile din tenis. Britanicul Andy Murray a denuntat si el coruptia: „E destul de dezamagitor pentru toti jucatorii, dar toata lumea stie ca exista astfel de meciuri. E dificil sa dovedesti ca cineva a trantit un meci. Un jucator poate juca la capacitatea maxima cateva game-uri in fiecare set si apoi sa faca greseli, faulturi duble, si asta e“. Varianta a fost
confirmata de Tim Henman: „Eu, personal, nu am avut astfel de experiente, dar am auzit alti jucatori vorbind despre asa ceva“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.