Copiii defavorizati, dar talentati, vor avea in curand un sprijin in Academia de fotbal particulara "Maestrelli Iasi", proiect demarat de fostul presedinte al lui Real Madrid, Lorenzo Sanz

"Maestrelli Iasi va fi nu doar o academie de fotbal, ci si o scoala sociala. Va fi o institutie care va veni in sprijinul copiilor defavorizati nu doar din punct de vedere fotbalistic. Va fi o oportunitate foarte mare pentru copiii cu nevoi, care se vor integra astfel mai usor in societate", a spus Sanz, citat de NewsIn.

Impreuna cu fosti jucatori de fotbal si prieteni apropiati din Italia si Spania, si cu ajutorul sponsorizarilor, Lorenzo Sanz intentioneaza ca, la inceputul anului 2009, sa demareze actiunea de construire a Academiei de fotbal "Maestrelli Iasi", dupa ce se va finaliza studiul de fezabilitate si se va gasi o locatie. Hotararea ca proiectul sa se numeasca "Maestrelli Iasi" s-a luat pentru a omagia memoria unui fost mare jucator italian, Tommaso Maestrelli.

Sanz a recunoscut ca un motiv pentru care a decis demararea construirii unei scoli de fotbal la Iasi a fost si acela ca, "prietenii mei din Romania, printre care se afla Claudia Ursu si Narcisa Nedelcu, m-au convins sa ma implic in acest proiect si ma bucur ca ma aflu aici". "Ma bucur mult ca am adus acesti oameni de fotbal la Iasi, sper sa gasim intelegere si la oficialitatile orasului si ale judetului, si sa fim sprijiniti in acest proiect", a spus vicepresedintele Organizatiei Oamenilor de Afaceri din Iasi, Claudia Ursu.

Fostul presedinte al gruparii Real Madrid a enumerat cateva nume celebre de fotbalisti care s-au lansat in Italia prin intermediul acestei scolii "Maestrelli Iasi: "In Italia, Maestrelli functioneaza de 29 de ani, iar printre fotbalistii cunoscuti care s-au lansat prin acest proiect tin sa-i enumar pe Gianluigi Buffon, Alessandro Del Piero, Marco Di Vaio sau Roberto Mancini. De asemenea, Mancini a castigat in acest an trofeul Maestrelli, acordat unui antrenor italian".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.