Comisia de Disciplina din Spania a propus miercuri ca suporterii gasiti vinovati pentru incidentele de la meciul dintre Espanyol si Barcelona sa fie amendati cu 65.000 de euro si, totodata, sa primeasca o interdictie de 5 ani la toate competitiile sportive, informeaza cotidianul spaniol Marca.

Presedintele Comisiei si directorul general al Sportului, Albert Soler, a explicat ca incidentele au fost considerate deosebit de grave, iar pedeapsa acordata celor vinovati este maxima. Acesta a mai precizat ca au fost identificati sase suporteri ai Barcelonei si unul al lui Espayol, care vor fi sanctionati pentru faptul ca au aruncat cu pietre si obiecte atat in masina politiei, cat si pe terenul de joc.

Fanii care vor fi gasiti responsabili pentru intreruperea derby-ului vor fi sanctionati in functie de gravitatea actelor comise. Comisia a anuntat amenzi de 6.000 de euro si doi ani interdictie pe stadioane pentru cei care au aruncat cu pietre in masinile fortelor de ordine, 4.000 de euro si 12 luni inderdictie pe stadioane pentru cei care care au aruncat si au partruns cu obiecte pe campul de joc.

Soler a mai propus ca si echipa gazda, Espanyol, sa fie amendata pentru "organizare deficitara" la caile de acces ale stadionului.

Partida dintre Espanyol si FC Barcelona, scor 1-2, s-a disputat sambata seara, iar arbitrul intalnirii a fost nevoit sa intrerupa meciul mai bine de 10 minute din cauza violentelor care au izbucnit in tribuna intre fanii celor doua grupari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.