Antrenorul Ladislau Bölöni ar putea deveni al treilea tehnician roman care conduce o echipa in meciurile din grupele Ligii Campionilor.Potrivit cotidianului L’Equipe, Bölöni ar putea prelua postul de antrenor al echipei Olympique Lyon, proaspat incoronata campioana a Frantei, pentru a patra oara consecutiv. Tehnicianul care i-a condus pe lyonezi catre acest triumf, Paul Le Guen, a anuntat ca va parasi la finalul sezonului echipa de pe Gerland.

CONTRACANDIDATI

Singurul cotidian francez de sport scrie ca, alaturi de Bölöni, pe lista posibililor succesori ai lui Le Guen se mai afla fostul antrenor al echipelor FC Nantes si Real Sociedad, Raynald Denoueix, si tehnicianul de la OSC Lille (echipa ce se afla pe locul secund in Ligue 1), Claude Puel, dar subliniaza ca exista posibilitatea promovarii lui Yves Colleu, secundul lui Le Guen. Tehnicianul Paul Le Guen a anuntat luni ca va renunta, la finalul acestui sezon, la postul de antrenor principal al echipei Olympique Lyon, castigatoare a campionatului Frantei pentru a patra oara consecutiv. Tot luni, directorul sportiv al clubului Rennes, Pierre Dreossi, a declarat ca Bölöni va ramane si in sezonul urmator la conducerea tehnica a gruparii franceze.

AL TREILEA

Daca fostul selectioner al Romaniei va ajunge la Lyon, atunci el va deveni abia al treilea antrenor roman care va conduce o echipa in grupele Ligii Campionilor, campioana Frantei fiind calificata direct in faza grupelor. Primul a fost Dumitru Dumitriu, cel care, la carma Stelei, a jucat in trei sezoane in cea mai importanta competitie a cluburilor.

Apoi a fost Mircea Lucescu, cel care a "pastorit" pe Internazionale Milano, Galatasaray, Besiktas si Sahtior Donetk in Champions League. Bölöni a mai avut ocazia de a conduce o echipa in grupe, dar, in sezonul 2002-2003, a fost eliminat, cu Sporting Lisabona, de Internazionale Milano, in cel de-al treilea tur preliminar.