Forul european ancheteaza conditiile in care s-a desfasurat finala Cupei UEFA din acest an dintre Zenit si Rangers. Ancheta a fost demarata din cauza unor infomatii care sustin ca victoria a fost aranjata.

Suspiciunile au aparut in urma interceptarilor telefonice a doi mafioti rusi din Spania, Gennadios Petrov si Leonid Khristoforov, convorbiri ce aveau ca subiect cumpararea semifinalei si finalei Cupei UEFA, pentru ca gruparea Zenit Sankt Petersburg sa castige. In urma cercetarilor, acuzatii au fost retinuti de politie, fiind anchetati, informeaza cotidianul "ABC".

"Cand apar astfel de zvonuri, oamenii nostri din Comitetul Disciplinar se vor interesa despre aceasta problema", a anuntat miercuri, William Gaillard, consilierul presedintelui UEFA-Michel Platini.

Sumele oferite pentru ca trofeul sa mearga la Sankt Petersburg sunt estimate la 20-40 de milioane, procurorii nu au precizat insa si moneda in care au fost facute platile. Cele doua inregistrari vorbesc de cumpararea finalei, dar si a semifinalei, jucate de Zenit Sankt Petersburg.

In semifinalele Cupei UEFA, Zenit Sankt Petersburg a invins formatia germana Bayern Munchen, in timp ce in finala rusii s-au impus in fata gruparii scotiene Rangers, scor 2-0.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.