Fostul jucator al Stelei, Nicolae Dica, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, ca echipa lui Marius Lacatus merita sa obtina cele trei puncte contra Fiorentinei, insa egalul inregistrat pe Artemio Franchi este bun, intrucat mentine formatia din Ghencea in lupta pentru calificare.

"Steaua merita sa castige contra Fiorentieni, dar e bine ca a luat un punct in deplasare. Cu acest punct si cu o victorie in fata lui Olympique Lyon, Steaua are sanse mari de calificare in primavara europeana a Ligii Campionilor. Am incredere ca Steaua poate sa invinga formatia franceza, deoarece s-a vazut si pe Artemio Franchi ca are valoare", a spus Dica, dupa care a continuat: "Au fost momente bune atat pentru Steaua, cat si pentru Fiorentina, insa echipa lui Marius Lacatus a avut ocazii mai clare. Rezultatul obtinut de Steaua nu este o surpriza, din contra, e ceva normal, pentru ca fosta mea echipa este puternica si are experineta. Dupa acest meci, partida cu Lyon este decisiva pentru Steaua in lupta pentru calificare".

Intrebat ce parere are despre evolutia capitanului Mirel Radoi, care a revenit pe teren dupa o pauza de 20 de zile cauzata de o accidentare, Nicolae Dica a raspuns: "Cred ca s-a vazut foarte clar ca revenirea lui Mirel in echipa de start a adus un plus in jocul Stelei. Echipa a fost mai concentrata cu el in teren. Este clar, Mirel Radoi este sufletul Stelei. A intrat pe teren si prezenta sa s-a vazut".

Internationalul roman a dezvaluit faptul ca a pariat pe un rezultat pozitiv al Stelei pe Artemio Franchi: "Chiar am facut un pariu cu doi colegi de-ai mei care sunt nascuti la Firenze, este vorba de Lorenzo Stovini si Marco Biagianti. Ei au spus ca Steaua nu are nicio sansa contra Fiorentinei, iar eu am mers pe un egal sau o victorie a fostei mele echipe. I-am avertizat ca Steaua e o echipa puternica, nu m-au crezut, dar iata ca am castigat o masa in oras cu familia pe care cei doi trebuie sa o plateasca".

Nicolae Dica a precizat ca nu regreta despartirea de Steaua, dar si-ar dori sa mai evolueze in Liga Campionilor: "Nu am niciun regret ca am parasit Steaua. A fost decizia mea si nu am de ce sa ma plang. Cu toate acestea, normal ca mi-as dori sa mai joc in Liga Campionilor. Oricum, chiar daca am plecat din Ghencea, in meciul cu Fiorentina am tinut cu Steaua. Acolo m-am consacrat ca jucator si nu puteam sa nu tin cu fostii mei coechipieri. S-au descurcat excelent in fata lui Adrian Mutu si a colegilor sai, asa ca merita felicitati".

Steaua a remizat, marti, pe terenul Fiorentinei, scor 0-0, in al doilea meci disputat in Grupa F a Ligii Campionilor. In urma acestui rezultat, Steaua a obtinut primul punct in Grupa F, dar se afla pe ultimul loc, dupa ce in celalalt meci al grupei Bayern a remizat cu Lyon, scor 1-1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.