Forul european de fotbal, impreuna cu cel mondial, au anuntat intr-un comunicat de presa comun ca sunt ingrijorati de situatia Federatiei Poloneze de Fotbal si nu recunosc noua conducere a acesteia, informeaza NewsIn

"UEFA si FIFA au fost informate de decizia care a fost luata la 29 septembrie in legatura cu Federatia Poloneza de Fobtal (PZPN). Nu vom recunoaste niciuna dintre deciziile Curtii de arbitraj din partea Comitetului Olimpic National sau desemnarea unui administrator la PZPN", se arata in comunicatul oficial.

Cele doua foruri precizeaza ca singurul presedinte recunoscut al Federatiei este Michael Listkiewicz, fiind "singura autoritate legitima de a reprezenta pe plan international Polonia". "Drept consecinta, orice comunicare care nu este recunoscuta de FIFA si UEFA, sau care este semnata de domnul Robert Zawlocki, va fi ignorata si considerata irelevanta. FIFA si UEFA vor contactat Comitetul Olimpic International pentru a evalua situatia forului olimpic polonez, care a incalcat principiile olimpismului si ale sportului, depasind autoritatea pe care o are", mai mentioneaza forurile fotbalistice.

Presedintele UEFA, Michel Platini, alaturi de cel al FIFA, Sepp Blatter, au semnat o scrisoare adresata lui Listkiewicz, prin care a fost informat de sprijinul lor, iar in comunicatul oficial se mai mentioneaza ca cele doua foruri fotbalistice se vor consulta pentru a vedea cum va fi afectata Federatia Poloneza de Fotbal, dar si fotbalul polonez. Cu ocazia Comitetului Executiv al FIFA, programat la 23-24 octombrie, la Zurich, se va lua si o decizie in privinta PZPN.
Fostul presedinte al Federatiei, Michael Listkiewicz, a fost schimbat luni din functie, fiind acuzat de mai multe nereguli, iar in locul lui a fost desemnat un nou administrator, nerecunoscut de UEFA si FIFA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.