Jucatorii echipei Dinamo au declarat marti ca sunt pregatiti sa invinga pe NEC Nijmegen pentru a obtine calificarea in grupele UEFA si au facut apel la suporteri pentru a crea in meciul de joi o atmosfera similara cu cea de la meciul cu Lazio, relateaza NewsIn.

"Suntem toti constienti ca ne asteapta o partida foarte dificiala. Ne dorim din tot sufletul sa ne calificam, sa ne bucuram cu totii dupa meci. Suporterii nostri adevarati au fost intotdeauna al doisprezecelea jucator si sper sa ne poarte si acum spre o victorie dorita de toti", a declarat portarul Bogdan Lobont, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de mai multi colegi ai sai.

Capitanul dinamovist a facut un apel la suporterii alb-rosilor, carora le-a transmis sa se poarte civilizat, pentru a nu se mai repeta incidentele din Olanda, si le-a cerut sa sustina echipa pe toata durata meciului de joi. "Daca vom pierde noi, vor pierde si ei. Vreau sa transmit un mesaj foarte clar. Riscam sa ramanem in afara Europei. Imi doresc ca suporterii sa repete atmosfera de la meciul cu Lazio. Ii asteptam pe toti la stadion", a spus Lobont, care a admis ca dinamovistii au avut mult de invatat din esecurile cu Elfsborg si NEC Nijmengen .

Un alt jucator dinamovist, fundasul Gabriel Tamas, a fost de parere ca nu ar fi fost o mare diferenta intre o eventuala remiza obtinuta in Olanda si esecul la limita, scor 0-1. "Si daca faceam un egal acolo, tot trebuia sa inscriem. Sansele dupa aceasta infrangere sunt egale cu cele pe care le aveam daca am fi remizat. Cred ca in ultimele doua meciuri am gasit caile spre gol, acum trebuie sa gasim si solutiile de a nu primi", a fost de parere stoperul alb-rosilor.

In acelasi ton optimist a fost si atacantul Florin Bratu, care s-a declarat convins ca dinamovistii vor izbuti calificarea in grupele UEFA. "Ar fi o dezamagire sa pierdem, dar noi nu ne gandim ca nu ne vom califica. Avem de recuperat un gol, nu va fi usor, dar suntem convinsi cu totii ca vom reusi. Suntem montati pentru a aduce calificarea. Trebuie sa fortam sa inscriem. La Dinamo tot timpul este presiune, dar pe noi asta ne mobilizeaza si speram sa obtinem calificarea", a spus Bratu, care a adaugat: "Am prins o zi mai proasta in Olanda. Acum ii cunoastem mai bine, avem un avantaj si speram sa nu mai repetam greselile din tur. Nu ne gandim la un esec in acest meci. Avem potential si, daca intram motivati, ii putem invinge. Trebuie sa avem si noroc".

Un alt atacant dinamovist, Marius Niculae, a fost de parere ca, in primul rand, alb-rosii trebuie sa fie atenti sa nu primeasca gol si abia apoi sa se concentreze pentru a marca. "Trebuie sa marcam, dar in primul rand trebuie sa nu primim gol. Nu are importanta cine marcheaza, important este sa nu primim gol, pentru ca atunci ar fi foarte greu sa marcam de trei ori. Nu va fi o problema sa inscriem, sigur vom marca", a spus Niculae, in timp ce Ionel Danciulescu a adaugat: "Mie NEC mi s-a parut o echipa destul de buna. Daca o lasi, ea isi face jocul. Plecam cu handicap, dar pana joi vom urmari casete cu ei si ii vom cunoaste foarte bine".

Meciul retur Dinamo-NEC Nijmegen, din turul I al Cupei UEFA, se va disputa, joi, de la ora 20:15. In tur, echipa olandeza a invins cu scorul de 1-0.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.