Sezonul 2004/2005 a fost cel mai prost pe care l-a avut echipa antrenata de Luciano Spaletti in principala competitie europeana. Atunci, AS Roma a inceput campania europeana cu un meci impotriva echipei Dinamo Kiev pe Olimpico, iar o moneda aruncata din tribuna l-a lovit in cap pe arbitrul suedez Anders Frisk in pauza meciului, la 1-0 pentru oaspeti, romanii pierzand meciul cu scorul de 3-0 la masa verde.

AS Roma a pierdut in acel sezon 5 meciuri, reusind doar un rezultat de egalitate in ultimul joc din grupa impotriva nemtilor de la Bayer Leverkusen, atunci cand Vincenzo Montella a egalat scorul la 1 cu un gol inscris pe final de meci.

Primul loc in ierarhia celor mai slabe sezoane in Liga Campionilor este ocupat de Spartak Moscova (Rusia), iar podiumul este completat de Levski Sofia (Bulgaria) si de fosta adversara a Stelei din Liga Campionilor, Dinamo Kiev (Ucraina). Pe urmatoarele locuri sunt clasate Anderlecht (Belgia), Rapid Viena (Austria), MFK Kosice (Slovacia), Fenerbahce (Turcia), Sturm Graz (Austria), AIK Stockholm (Suedia), in timp ce ultima pozitie este ocupata de Sparta Praga (Cehia).