Pele, considerat cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor, a inugurat luni la stadionul Pacambeu, al clubului Corinthians, primul muzeu din lume dedicat fotbalului, deschis cu ocazia implinirii a 50 de ani de la victoria Braziliei de la Mondialul din Suedia, informeaza presa braziliana.
"Cel supranumit regele fotbalului a descoperit placa comemorativa care a amintit de momentul din 1958, dar a plecat fara a oferi declaratii de presa", scrie cotidianul Marca.

In cadrul muzeului exista si o expozitie care poarta numele "Semnele Regelui" si in cadrul careia sunt afisate momente din istoria sportului rege din Brazilia.

Muzeul deschis la sediul clubului Corinthians a costat aproximativ 17,8 milioane de dolari, care au fost dati de Guvern si de municipalitatea din Sao Paulo, dar si de fundatii si firme private. Intreaga expozitie cuprinde 17 sali tematice pe o suprafata de 6.900 de metri patrati si are numeroase ecrane pe care se transmite fotbal tot timpul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.