Majoritatea pilotilor a afirmat ca asteapta cu interes Marele Premiu din Singapore, de duminica, prima cursa desfasurata noaptea din istoria Formulei 1, informeaza NewsIn.

Marele Premiu din Singapore va marca doua premiere, prima cursa care se va disputa noaptea, in nocturna, dar si prima cursa stradala din istoria Asiei. De asemenea, va fi cursa cu numarul 800 de la infiintarea Formulei 1. "O sa fie un eveniment fantastic si de-abia astept sa vina momentul cursei, dar mai ales sper sa scriu istorie", a spus Felipe Massa, de la Ferrari, care este unul dintre favoritii la titlu, alaturi de Lewis Hamilton (McLaren).

Pilotul lui Ferrari a afirmat ca s-a simtit foarte bine si pe noul circuit stradal din Valencia si afirma ca monopostul McLaren MP4-23 este unul dintre cele mai competitive. "Eu vreau sa vizitez si tara, sa vad cum este mancarea si cu siguranta va fi un sfarsit de saptamana foarte antrenant. Cursa cred ca o sa fie stransa, dar si amuzanta. Nu am mai concurat pana acum noaptea, dar nu cred ca vor fi probleme. Au fost pregatiri foarte intense si cred ca o sa fie grozav", a afirmat Massa.

Hamilton a spus despre cursa ca va fi o provocare pentru fiecare membru al echipei, iar medicul a realizat un program pentru piloti din cauza faptului ca antrenamentele, calificarile si cursa se vor disputa seara. "Trebuie sa ne obisnuim cu fusul orar, pentru ca este mult mai diferit fata de cum suntem obisnuiti. Noi vom merge dupa orarul european, iar pregatirile vor fi diferite fata de oricare alta cursa, dar vom incerca sa ne descurcam cat mai bine", a spus pilotul britanic.

Circuitul din Singapore are 5,067 kilometri, iar monoposturile vor concura in sens invers acelor de ceasornic. Viteza maxima pe care o pot atinge masinile este de 280 km/h, circuitul fiind prevazut cu 10 viraje la dreapta si 13 la stanga.

Cursa asiatica poate fi comparata cu cea din Monaco, dar circuitul din Monte Carlo este stramt si traseul este sinuos, in timp ce la Singapore este mult mai lat si rapid, potrivit organizatorilor, care au calculat ca viteza medie este de 175 km/h.

Pentru desfasurarea evenimentului in timpul noptii si pentru a putea fi urmarit si in Europa, s-au instalat 108.423 metri de cablu electric, 240 de stalpi de otel si peste 1.500 de proiectoare, iar lumina va fi de patru ori mai puternica decat pe stadioane.

Pilotii fiecarei echipe s-au antrenat in conditii nocturne pentru a se acomoda cu lumina artificiala, dar si cu ora tarzie la care se desfasoara cursa.

Cu patru curse inainte de finalul campionatului, Lewis Hamilton are un punct avans in clasament fata de Felipe Massa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.