O comisie a Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) a decis marti sa respinga apelul depus de McLaren, care a cerut ca Lewis Hamilton sa fie declarat castigatorul Marelui Premiu de Formula 1 a Belgiei, desi el a fost penalizat cu 25 de secunde, informeaza site-ul oficial al organizatiei, anunta NewsIn

In urma hotararii de respingere a apelului, Hamilton va ramane cu un avans de un punct in clasamentul general fata de brazilianul Felipe Massa, de la Ferrari, chiar daca initial a avut un avans de sapte puncte, deoarece britanicul a terminat primul in MP al Belgiei.

Dupa cursa din 7 septembrie stewarzii au decis sa-l penalizeze pe Hamilton cu 25 de secunde pentru ca a comis o eroare, iar in cele din urma a fost clasat pe locul 3. Potrivit FIA, articolul 152 din Codul Sportiv International prevede ca nu se poate accepta un apel pentru manevre interzise.

Astfel, victoria de la Spa i-a revenit lui Felipe Massa (Ferrari), urmat de Nick Heidfeld (BMW Sauber) si Lewis Hamilton (McLaren).
Inainte de MP din Singapore, Hamilton are 78 de puncte, fiind urmat de Massa, cu un punct mai putin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.