Fara indoiala, lupta pentru presedintia FR de Atletism a depasit orice scrupule. Se joaca, practic, cu cutitele pe masa, orgoliile si sferele de influenta fiind, cu doua zile inainte de a afla noua structura a Federatiei, atuurile care par sa puna stapanire pe un sport dominat de-a lungul timpului, de un fair-play desavarsit. Din pacate, faptul ca atletismul este considerat unul dintre sporturile foarte bogate, avand o baza de invidiat, atrage tot mai mult privirile celor care vor sa puna mana pe el! Implicarea grosolana a politicului in sport, dupa ce PD-ul anuntase, fatis, ca-l va sustine pe Ion Sandu, un prosper om de afaceri din Arad, la presedintia FR de Atletism, a mai jucat un episod important, la finele saptamanii trecute.

Dupa ce si-a anuntat intentia de a candida la vicepresedintia FRA, secretarul de stat in MEC, Paloma Petrescu, a trecut sa-l sprijine, si ea, pe fata si prin toate mijloacele, pe concitadinul sau, de la Constanta, Ilie Floroiu, pentru suprematia in atletismul autohton. Numai ca metodele doamnei secretar de stat, la fel ca si cele ale ex-vicepremierului Seculici, care anuntase ca-l sprijina pe Ion Sandu, nu au nici o treaba cu spiritul de sportivitate. Incredibil, dar adevarat, se spune ca, zilele trecute, unul dintre inspectorii din MEC, Alin Paunescu, a trecut de la problemele de contabilitate de care se ocupa in cadrul ministerului la cele de propaganda stalinista, in afara programului. El are sarcina, trasata de Paloma Petrescu, sa sune la cluburi si centre sportive, la licee si scoli cu profil sportiv, spunand directorilor de acolo ca, la alegerile de la 12 mai, trebuie sa voteze cuplul Ilie Floroiu-Paloma Petrescu, pentru ca, apoi, institutiile respective sa se bucure de atentiile celor doi constanteni!?!

Alin Paunescu neaga acuzatiile

Asa cum era de asteptat, inspectorul Alin Paunescu neaga cu vehementa toate acuzatiile. Inspectorul cu educatia fizica si sportul din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, Alin Paunescu, spune ca nu are nici o implicare in sustinerea candidaturii secretarului de stat cu invatamantul preuniversitar, Paloma Petrescu, la functia de vicepresedinte al FRA. "Eu nu am facut nici un fel de presiune asupra cluburilor sportive ca sa voteze in favoarea d-nei Paloma Petrescu, deoarece nu am nici un fel de colaborare cu acestea, nici macar nu le cunosc numerele de telefon. Am dialog doar cu inspectorii scolari de specialitate, in probleme legate de organizarea programelor si concursurilor scolare la disciplina educatie fizica si sport, din unitatile de invatamant preuniversitar. Sunt zvonuri false, probabil alimentate de rauvoitori".

Nicolae Marasescu: "Se duce o lupta politica pentru inlaturarea mea si a Iolandei Balas din atletismul romanesc. Daca ceea ce se intampla este adevarat, inseamna ca notiunea de sport si-a pierdut orice sens. Probabil, stiind ca FRA este bogata si are un patrimoniu de invidiat, unii gandesc ca e doar o vaca de muls!".

Sandu Ion: "Nu vreau sa ma pronunt la numele celui care a sunat, pentru ca nu am suficiente date despre acest individ. Ceea ce pot spune este ca am primit informatii de la directori de scoli si licee sportive, care mi-au confirmat ca au primit telefoane prin care li se cerea sa-i voteze, la alegerile de joi, pe Ilie Floroiu si Paloma Petrescu. Este revoltator acest lucru, nu pot sa cred ca se poate intampla asa ceva in sportul romanesc! Indiferent de ceea ce se va intampla, voi sprijini, in continuare, atletismul romanesc!".

Ilie Floroiu: "In viata mea nu am dat vreun telefon sau sa pun pe cineva sa sune pentru a mi se face vreo favoare. Clubul Farul a propus-o pe doamna Paloma Petrescu, pentru ca are experienta in domeniul sportului scolar si se cunoaste dezastrul din acest sector. Nu doresc cu orice pret sa ajung presedintele FR de Atletism. Oricum, chiar daca ar fi sa primeasca telefoane, in fata hartiei vor vota cu cine considera. Am in mine spiritul de invingator si cred ca voi castiga!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.