"Daca ramineam, eram de mult campioni"

Rica Neaga spune ca si-ar dori sa fie rascumparat si miine de clubul din Ghencea. Aflat in Coreea de Sud, Rica Neaga traverseaza o perioada cit se poate de fasta. S-a acomodat cu fotbalul asiatic, este capitanul echipei sale, Chunnam Dragons, si si-a regasit forma, marcind cinci goluri in ultimele zece meciuri. Din pacate, satisfactia ii este umbrita de nostalgia perioadei cind juca la Steaua, criza prin care trece fosta sa echipa provocindu-i o stare de tristete permanenta.

Felicitari, Rica, esti pe cai mari acolo...
Rica Neaga: Multumesc mult. De ce sa nu recunosc, imi merge tare bine aici. Am marcat pina acum de cinci ori. Din pacate, la fiecare gol traiesc regretul ca nu-l marchez pentru Steaua...

Stii ca acum esti regretat in Ghencea?
Ma bucur sa aud asta. E si normal. Dar daca ma regreta, de ce nu ma cumpara? As veni si miine. Mai sint cinci etape.

Esti la curent cu evolutia Stelei?
Da, ma uit zilnic pe site-ul ProSport. Prietena mea, care sta aici cu mine, imi spune ca sint obsedat, ca in fiecare dimineata cind ma trezesc deschid imediat Internetul.

Iti pare rau pentru fostii tai colegi?
Sigur ca da. Trebuia sa fie deja campioni. Sufar enorm la fiecare esec al lor. Dar trebuie sa fie campioni, sa lupte pina la capat pentru titlu.

Daca ramineai la Steaua, era alta situatie?
Categoric. Daca eram acolo, am fi fost deja campioni de citeva etape...

Dar ce ai fi preferat? Sa fi iesit campion cu Steaua sau sa fii unde esti acum, cu un contract de peste un milion de dolari?
Sa fi devenit campion cu Steaua!

Walter sa ramina

Rica Neaga spune ca Walter Zenga este un antrenor bun si ar trebui sa continue munca inceputa la Steaua. "Desi am avut un conflict cu el, ii respect valoarea. Steaua ar trebui sa-l tina mai departe, pentru ca a facut treaba buna pina acum. Dar e doar o parere, nu sint eu in masura sa comentez ce se intimpla la Steaua", spune Neaga. Altfel, atacantul va reveni in Romania pe 12 iulie, dupa incheierea campionatului.

"Dorinel Munteanu a spus ca daca iubeam Steaua ramineam in Ghencea. Dorinel sa se uite in jurul lui mai bine si sa nu caute vinovati in Coreea. Cu mine erau deja campioni."
Rica Neaga

"Nu imi consum energia in polemici cu Rica Neaga, el stie mai bine in ce conditii a plecat din Ghencea."
Dorinel Munteanu

Gigi: "Landi a zis ca imi da meciul!"

Dupa semifinala din Cupa dintre FC National si Dinamo, antrenorul italian al "bancarilor", Roberto Landi, i-a spus ironic, potrivit lui Gigi Becali, directorului executiv al "ciinilor", Cristi Borcea, ca va da meciul Stelei cu 3-0, dupa prestatia penibila a centralului Ionica Serea. Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat ieri la Marriott ca ii este mai frica de Dinamo decit de Rapid in acest final de campionat. "Nu vad unde ar putea sa piarda puncte Dinamo. De exemplu, Apulum o sa aiba sanse sa joace, daca nu o sa vina la o bere. Nici nu vad de ce sa ii motivez, pentru ca anul trecut m-au facut sa ma plimb cu banii (150.000 $). Ei stiau bine ce au de facut", spunea Gigi. Latifundiarul din Pipera a adaugat ca a aflat ca, dupa ce Serea a facut praf meciul de Cupa dintre Dinamo si FC National, conationalul lui Zenga, Roberto Landi, i-ar fi spus lui Borcea dupa partida ca va da meciul Stelei cu 3-0 pentru a se razbuna pe nedreptatea facuta. "Landi i-a spus in bataie de joc lui Borcea dupa meciul pierdut in Cupa ca ne va da meciul noua in campionat cu 3-0, ca sa se razbune. Deci nu am de ce sa imi fac griji", a declarat ironic Gigi Becali.

"Am obosit sa aud ca Gigi Becali, Borcea si Andone fac declaratii despre mine. Va asigur ca echipa mea va juca 150% sa cistige contra Stelei."
Roberto Landi, antrenor FC National

Walter Zenga pleaca daca nu ia titlul!

Biroul patronului Stelei de la Marriott pare ceva mai mic, mai apasator. Boss-ul Stelei nu mai e sigur pe cistigarea campionatului, si asta se ghiceste si in fumul care se desprinde molcom din tigara latifundiarului.

Contrar obiceiului, discursul incepe in forta. "Din patru meciuri am luat doar un singur punct, ceea ce e urit. Nu stiu cine e vinovat, pentru ca altfel as reactiona. Daca nu cistig campionatul, nu o sa ma mai duc la meciuri, si nici la televizor nu o sa ma mai uit. Nu mai vreau sa am aceste emotii", a rostit dintr-un foc patronul ros-albastrilor.

Fata de Zenga, Gigi face declaratii rautacioase. "Eu cred ca a jucat cu Lovin si cu Baciu doar pentru a arata presei ca nu ma asculta pe mine, presa care a spus ca l-a dat afara pe Hamutovski pentru ca asa am vrut eu. Pe jucatorii tineri, ca Nicolita, Simion sau Litu, ii baga doar cind are cutitul la os. Asta ma face sa ma intreb daca Walter e un mare antrenor", si intrebarea retorica a patronului stelist ramine fara raspuns. Oricum, Gigi Becali are mare incredere in jucatorii tineri pe care ii are Steaua, lucru dovedit si de o discutie cu Mirel Radoi dupa meciul de la Galati. "Mi-a zis si Mirel: 'Nasule, am pierdut trei puncte, dar l-am cistigat pe Litu>>. Faptul ca Simion si Litu au intrat fara nici un fel de complexe pe teren e imbucurator".

Hamu costa un milion de euro

Patronul din Ghencea a incercat sa faca lumina in cazul fostului portar al Stelei, Vasili Hamutovski. El a spus ca bielorusul se va intoarce in lotul ros-albastrilor daca nu se va realiza vreun transfer. "Hamutovski vine inapoi daca nu-l vind. Ce, ne jucam cu banii? L-am lasat pe Zenga sa-l dea afara pentru ca este vorba si de un transfer. Pot sa-l ia si Dinamo si Rapid daca dau un milion de euro, sau sa se uneasca si le dau cite o mina la fiecare club", s-a confesat Gigi Becali. Gigi nu a destainuit totusi destinatia lui Hamutovski, pentru a nu periclita transferul prin interventia varului sau, Giovani Becali. Speculatii asupra clubului la care ar merge Hamu au fost multe, cele mai des folosite nume fiind Galatasaray, Spartak Moscova si Dinamo Kiev. In aceste zile urmeaza sa se decida cea mai buna destinatie pentru Hamutovski. (Mihai CALIN)

Dinita e apt de joc

Atacantul Stelei, Laurentiu Dinita, s-a refacut dupa contractura musculara suferita saptamina trecuta. Astfel, el este disponibil pentru meciul de simbata seara, cu CFR Cluj, mai ales ca Zenga are foarte mare nevoie de atacanti in aceasta perioada. Ceilalti accidentati, Bostina si V. Simion, ramin in continuare indisponibili, ei alaturindu-se celor doi "italieni" de la Bologna, Oprita si Curt, care au fost operati la sfirsitul lunii trecute.

Zenga n-a fost la film

Lotul Stelei, impreuna cu tot staff-ul tehnic, au mers ieri-seara la filmul "Regatul cerului", la Hollywood Multiplex. Marele absent de la ce s-a vrut a fi o reunire de familie a fost antrenorul Walter Zenga, cu toate ca venisera toti "greii" clubului din Ghencea, Gigi Becali, Mihai Stoica, Valeriu Argaseala si Titi Dumitriu. Filmul a fost pe placul patronului Gigi Becali, subiectul peliculei fiind cruciadele secolului al 12-lea. (Vlad ECONOMU)


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.