Conducerile executive si administrative ale FRF si LPF au luat decizia de a pune punct oricaror declaratii reciproc jignitoare, calomnioase sau acuzatoare, relateaza NewsIn.

"FRF si LPF au hotarat cele de mai sus, constiente de rolul lor de conducere a fotbalului romanesc si, respectiv, de organizator al Campionatului National Liga I, precum si de faptul ca, luand in considerare misiunea care le revine in conformitate cu Statutul si regulamentele FRF, au obligatia sa serveasca drept model si exemplu tuturor membrilor afiliati ai FRF, oficialilor si celorlalte persoane care alcatuiesc familia fotbalului romanesc", se arata in comunicatul postat pe site-ul Federatiei.

Conducerile celor doua foruri au recunoscut ca ar fi trebuit sa puna punct conflictului mai demult: "Acest demers ar fi trebuit sa inceapa mai demult, deoarece anumite declaratii nu si-au avut niciodata locul si rostul. Cat nu este prea tarziu si ca un semnal al deciziei de a asana climatul fotbalistic din tara noastra, atat prin puterea propriului exemplu, cat si prin prevederi regulamentare de maxima asprime, FRF si LPF au hotarat sa-si canalizeze eforturile in directia fireasca pentru moralitatea si fair-play-ul fotbalului romanesc".

Cele doua foruri vor intreprinde initiative legislative comune si se vor folosi de rolul si importanta lor in planul socio-sportiv din Romania, astfel incat sa sensibilizeze autoritatile centrale si locale din Romania in vederea atingerii, intr-un timp cat mai scurt, a urmatoarelor obiective: "Salvarea si/sau modernizarea infrastructurii fotbalistice din Romania; Imbunatatirea legislatiei sportive, astfel incat finantarea si sponsorizarea fotbalului si a sportului in general sa ofere facilitati de natura fiscala pentru persoanele interesate. Combaterea huliganismului si a violentei verbale pe stadioane si in afara lor".

"FRF si LPF adreseaza un apel tuturor conducatorilor, investitorilor, antrenorilor, jucatorilor, precum si celorlalte persoane implicate in fotbalul romanesc sa se concentreze exclusiv asupra muncii si menirii lor si sa contribuie, in acest mod, la atingerea tuturor obiectivelor propuse pentru imbunatatirea fotbalului in special si a sportului in general, deoarece rezultatele benefice pentru noi toti pot fi obtinute doar printr-un efort comun", se mai arata in comicat.

Conducerile celor doua foruri atrag atentia asupra faptului ca organismele jurisdictionale vor lua cele mai dure sanctiuni, in cazul in care reprezentantii cluburilor se vor abate de la buna cuviinta: "Perpetuarea conflictelor, calomniilor si starii de tensiune din fotbalul romanesc afecteaza nu numai demersurile pe care FRF si LPF sunt obligate sa le intreprinda, ci si imaginea noastra si a fotbalului romanesc pe plan intern si international. Or, o imagine proasta va impiedica, in ultima instanta, ducerea la bun sfarsit a actiunilor evocate. Cat despre apelul comun pe care il lansam si despre decizia noastra de a nu ne mai ataca si jigni reciproc, atragem atentia ca, in cazul in care vor exista abateri de la buna cuviinta, moralitatea si fair-play-ul care trebuie sa caracterizeze fotbalul romanesc, organismele jurisdictionale vor aplica, in baza regulamentelor sportive, cele mai dure sanctiuni".

"De asemenea, intentionam sa purtam discutii cu autoritatile competente, astfel incat legislatia referitoare la comportamentul suporterilor pe stadioane sa prevada masuri dintre cele mai aspre impotriva celor care produc tulburari si violente. Intrucat fotbalul joaca un rol social si educativ important, reprezentand un instrument eficient de integrare sociala si dialog multicultural, FRF si LPF vor actiona in comun pentru combaterea discriminarii, rasismului, violentei si a declaratiilor calomnioase, asigurand astfel spectatorilor un fotbal mai frumos si mai curat", se mai precizeaza in comunicatul semnat de presedintele FRF, Mircea Sandu, si cel al LPF, Dumitru Dragomir.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.