Ciclistul Alberto Contador, care concureaza pentru echipa Astana, a castigat, duminica, cea de-a 63-a editie a Turului Spaniei si a devenit primul spaniol din istorie care a reusit sa castige toate cele trei mari competitii din ciclism, Turul Italiei, Turul Spaniei si Turul Frantei, informeaza NewsIn

In clasamentul Turului Spaniei, Contador a fost urmat de Levi Leipheimer din SUA, in timp ce pe locul trei s-a clasat compatriotul sau Carlos Sastre, castigatorul din acest an al Turului Frantei.

Alberto Contador a castigat Turul Italiei in acest an, iar in 2007 s-a impus si in Turul Frantei si a devenit astfel cel de-al 5-lea ciclist din istorie care reuseste acest lucru si primul sportiv spaniol care se impune in cele trei curse.

C ele trei competiti au mai fost castigate de francezii Jacques Anquetil si Bernard Hinaukt, de italianul Felice Gimodini si de belgianul Eddy Merckx.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.