Selectionerul nationalei feminine a Romaniei, Radu Voina, a declarat joi ca a ales sa isi inceapa turul de cunoastere a fenomenului handbalistic din tara cu echipa Tomis Constanta, unde a stat de vorba cu antrenorii si conducatorii clubului, dar si cu jucatoarele, transmite NewsIn.

"Mi-am propus sa fac un tur de forta pentru cunoasterea handbalului feminin din Romania. Nu a fost nimic anticipat. Multi mi-au spus sa incep cu Oltchim, dar eu m-am gandit la Constanta pentru ca am vrut sa stau de vorba cu antrenorii si conducatorii cluburilor. Voi continua sa fac asta si sa am discutii cu mai multi conducatori de club", a explicat Radu Voina.

Proaspatul selectioner a vorbit si despre trecerea sa de la handbalul masculin la cel feminin, dar si despre reactiile de dupa numirea sa in functie: "Handbalul este acelasi, diferenta este doar la genul practicat. Sigur, e o provocare si pentru mine. Cred profund ca fetelor care nu au realizat performantele pe care toata lumea le astepta trebuie sa li se redea increderea in ele si ca sunt capabile sa obtina o performanta pe masura valorii lor".

Radu Voina a explicat ca participarea la Europeanul din decembrie "este importanta pentru aceasta generatie, nu pentru Federatie sau pentru mine". Antrenorul considera ca toata pregatirea pentru competitie o au "in mana" echipele de club. "Este unul dintre subiectele pe care le voi discuta cu oamenii cu care ma voi intilni. De aceea am si venit, sa colaboram si va trebui sa mergem acolo pe un nucleu cat de cat apropiat de cel folosit pana acum, la care cred ca, in functie de starea de sanatate sau personala, va trebui adaugat una-doua jucatoare", a mentionat selectionerul.

El a precizat ca nu isi propune, personal, sa castige o medalie la CE, dar si-ar dori foarte mult ca handbalistele sa realizeze o performanta pe masura valorii lor. "In cazul in care, Doamne fereste!, nu se realizeaza aceasta performanta, s-ar putea sa se puna in sertar doar o generatie de exceptie. Poate dupa aceste Europene unele dintre ele vor spune stop activitatii si e frumos ca acest moment sa fie pe usa din fata", a spus Voina.

In legatura cu desemnarea antrenorului secund, selectionerul a spus ca nu stie inca cine va fi: "Vreau sa ma informez mai intai. Am in viziunea mea anumite nume, dar voi anunta la timpul potrivit".

Tehnicianul Radu Voina a fost votat, marti, de Consiliul de Administratie al Federatiei Romane de Handbal pentru a ocupa functia de selectioner la nationala feminina. Romania a ramas fara selectioner ca urmare a faptului ca lui Gheorghe Tadici nu i s-a mai prelungit contractul, scadent la 31 august, din cauza rezultatelor slabe de la Olimpiada de la Beijing.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.