'Batrina doamna' a triumfat pe terenul rivalei AC Milan

Marele derby al Italiei dintre AC Milan si Juventus Torino, disputat ieri, pe stadionul "San Siro", s-a incheiat cu victoria oaspetilor, scor 0-1, in etapa a 35-a din campionat. Golul a fost marcat de David Trezeguet. Echipa din Torino a trecut pe primul loc in clasament, cu 79 de puncte, AC Milan coborind pe locul secund (76 de puncte).

"Dupa parerea mea, cine invinge va cistiga campionatul", a declarat Adriano Galliani, administratorul-delegat de la AC Milan, cu putine minute inainte de inceperea partidei, iar cotidianul "La Gazzetta dello Sport" a titrat: "Jumatate de campionat la Juve". Daca nu va fi incurcata in ultimele trei etape, "Batrina Doamna" se va putea lauda cu al 28-lea titlu.

Decizii discutabile

La Torino, bucuria a fost adusa de francezul David Trezeguet, care a marcat cu capul, in minutul 28, dupa o pasa din foarfeca a italianului Alessandro Del Piero. Spectacolul s-a declansat in a doua parte a meciului, AC Milan dind tot ce a avut mai bun pentru a obtine victoria. Cele cinci minute de prelungire au insemnat un final de infarct, milanezii asediind cu toti jucatorii poarta oaspetilor.

Suporterii milanezi l-ar putea acuza pe arbitrul Pierluigi Collina ca a refuzat "diavolilor" cel putin o lovitura de la 11 metri, cind Cafu a fost tinut de tricou in careu. La o alta faza, torinezii au comis un hent in propria suprafata de pedeapsa.

Mutu, campion?

Juventus Torino mai are de jucat cu FC Parma (15 mai, acasa), Livorno (22 mai, deplasare) si Cagliari (29 mai, acasa). Astfel, Adrian Mutu, legitimat de Juve in iarna, se va putea considera campion al Italiei, daca va evolua intr-una dintre ultimele doua partide. Romanul va putea reveni pe teren dupa data de 18 mai, cind ii expira suspendarea pentru dopaj.

Partida a fost transmisa in 180 de tari, iar in urma vinzarii de bilete s-au obtinut 1,7 milioane de euro. Pe piata neagra, pretul unui bilet la peluze ajunsese la 150 de euro. Cu citeva ore inainte de inceperea partidei, politia a retinut 30 de persoane care comercializau bilete false. Asupra citorva dintre arestati au fost gasiti si bani falsi.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.