Maruntisurile. Nimic nu e mai important decit ele! Si in viata, si in fotbal. Cu un punct de aici, cu unul de acolo, Argesul a ajuns sa traiasca la limita dintre frica si speranta, totusi mai aproape de visul Pitestiului, salvarea de la retrogradare. Brasovul a crezut ca poate evita matineul Diviziei B, mai ales dupa victoria de la Craiova. A crezut si a atacat aproape tot timpul ieri. Suturi pe linga poarta, mai aproape sau mai departe de buturile lui Vintila, cam asa au sunat ocaziile elevilor lui Bajko. Iar cind mingea s-a dus pe poarta, acolo a fost goal-keeperul lui Cirtu, care a dat incredere coechipierilor. "Pun autocarul in poarta!", acuza adversarii lui Sorinaccio stilul de joc al pitestenilor. "Autocarul" a functionat perfect sub Timpa, iar Marius Radu si Somcherechi au stiut sa-l conduca precis.

Brasovul a sperat, iar in minutul 77 reluarea cu capul a lui Bodea era sa aduca fericirea, insa balonul a lovit transversala. Dar, cind mai era atit de putin din meci, Bogdan Nicolae si Pesici si-au tradat echipa. Au ingropat-o! Au gresit flagrant intr-o partida capitala, iar Tanasa - oportunist, insa fotbalist - a scris istoria a doua formatii: a lui ramine in Divizia A, ardelenii pleaca in Divizia B. Ramin doar regretele spectatorilor, chiar si fanii pitestenilor scandind la final catre gazde: ''Ne pare rau de voi!''. Si doar o concluzie dura, nemiloasa pentru "stegari", ultimul cartus fiind risipit: Noapte buna, Brasov!

"Ne-am salvat!"

Atacantul pitestenilor, Ciprian Tanasa, spune ca victoria de sub Timpa asigura Argesului prezenta si la anul in Divizia A

- Ciprian, a scapat Argesul de la retrogradare?
- Da, eu zic ca in proportie de 80 la suta sintem salvati. Ne pare rau ca am ajuns aici, trebuia sa rezolvam cazul mai demult.
- Coechipierii te vor premia fiindca ai salvat echipa?
- Nu conteaza, important e ca am reusit o victorie care este benefica pentru toata lumea. Apoi, sa nu uitam ca Tanasa a dat gol fiindca a fost ajutat de o intreaga formatie. E succesul lui Tanasa, al lui Bilasco, al lui Sava, al lui Dobre, al lui Cirtu si al tuturor de la FC Arges.
- La vara esti vizat pentru un transfer. Steaua e cu ochii pe tine.
- Eu nu stiu nimic, mai am contract cu Pitestiul un an si vreau sa-l duc la bun sfirsit. Vom vedea la finalul campionatului ce o sa se intimple.

''Sintem retrogradati! Doar o minune ne mai poate salva. Regret ca n-am stiut sa profitam de victoria de la Craiova''
Ferenc Bajko, antrenor FC Brasov

''Eram multumit si cu un egal. Acum ne dorim o clasare in primele 8 echipe din Divizia A''
Sorin Cirtu, antrenor FC Arges

Bonus de 10.000 de dolari

Victoria de la Brasov le va aduce pitestenilor un bonus de 10.000 de dolari, bani care vor fi impartiti de catre antrenorul Sorin Cirtu. "E normal sa suplimentam prima de victorie a baietilor pentru ca meciul acesta a fost unul de 6 puncte", a declarat la sfirsitul partidei presedintele lui FC Arges, Viorel Ilinca.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.