Dupa ce Gloria a fost invinsa de Steaua in urma unei partide active numai in a doua sa parte, cand scorul era 2-0 in favoarea "ros-albastrilor", oficialii dinamovisti s-au aratat foarte suparati. "Tata Jean", cu care ei au fost in relatii foarte bune de-a lungul timpului, "fraternizase" cu dusmanii din Ghencea.

"Voi avea grija sa motivez financiar, de acum inainte, toti adversarii Bistritei! M-am saturat de aceasta echipa, nu mai vreau sa o vad in Divizia A!", declara Gigi Netoiu, unul dintre vicepresedintii echipei din Sos. Stefan cel Mare. Daca iritarea dinamovistilor a fost explicabila, nu poate sa nu ne mire lipsa totala de reactie a ardelenilor, Jean Padureanu rezumandu-se doar la a spune: "Nu ma pun eu la mintea lui Netoiu".

Multi s-au gandit ca "Lordul" asteapta meciul direct de la Bistrita, cel mai potrivit moment de a le da peste bot "cainilor". In plus, pe langa necesara rabufnire de orgoliu, bistritenii mai erau motivati de o nevoie acuta de puncte, echipa lor aflandu-se la numai sase puncte de prima pozitie retrogradabila.

Arbitrul i-a pus in incurcatura pe ardeleni

Dinamo a mers la Bistrita fara "motorul" echipei, Florentin Petre, si fara golgeterul Claudiu Niculescu. Era de asteptat ca elevii lui Constantin Carstea sa incerce sa speculeze aceasta situatie, insa ei si-au aratat fata bine cunoscuta de "copii cuminti", carora li s-a soptit, probabil, sa nu se omoare cu firea. Pe langa apatia jucatorilor, au surprins si stangaciile de strategie ale tehnicianului. Chiar daca s-a demonstrat in numeroase randuri ca apararea dinamovista clacheaza atunci cand este pusa sub presiune, Carstea a jucat cu un singur varf avansat, Coroian, care a fost in permanenta pazit de cei trei fundasi ai lui Andone. Raportul de forte nu s-a schimbat nici din 30’, atunci cand oaspetii au ramas in inferioritate numerica, Dorin Goian fiind eliminat pentru cumul de "galbene".

De fapt, decizia arbitrului a parut sa ii puna in incurcatura pe bistriteni, care au redus subit motoarele. Cu toate acestea, Coroian (74’) a trimis in bara, din 3 m, amenintand sa dea peste cap toate scenariile. Dupa cinci minute insa, Grigore a inscris si, astfel, ca si Steaua si Rapid, Dinamo a plecat cu toate cele trei puncte de la Bistrita.

Se cunosc deja retrogradatele?

Infrangerea in fata celor care i-au spus ca nu merita sa mai existe in Divizia A nu l-a nelinistit prea tare pe Jean Padureanu, de parca ar fi fost ceva programat. "Dinamo a avut un noroc fantastic. Nu sunt disperat, eu am convingerea ca ne vom salva. Vom vedea ce se va intampla si cu cei cu care vom mai juca, plus ca ne mai ajuta si alte rezultate", a declarat cel despre care se spune ca a fost conducatorul "Cooperativei" din fotbalul romanesc.

Venind din partea lui Padureanu, aceste vorbe pot fi interpretate in fel si chip. "Lordul" isi cantareste cu atentie cuvintele. Nu iese in fata cu declaratii, dar atunci cand deschide gura, este ca un "oracol" pentru cei care pot sa citeasca printre randuri. Se stie ca in fotbal se poate intampla orice. Cum de este sigur presedintele bistritenilor ca il vor ajuta si celelalte rezultate? Sa fi fost stabilite deja retrogradatele? Daca da, atunci Gloria nu este sigur printre ele. De remarcat este faptul ca Dinamo si-a "menajat" conducerea pentru derby-ul, de duminica, cu Rapid, nici macar "razboinicul" Netoiu nefacand deplasarea la Bistrita. Sa fi fost indeplinite obligatiile financiare inca de dinainte de meci?


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.