Steaua si-a continuat pasa proasta, pierzind ieri, la Galati, in fata Otelului, mentinindu-si un avantaj fragil in fata rivalilor de la Dinamo si Rapid. Elevii lui Walter Zenga au marcat un singur gol in ultimele patru partide, lipsa unui atacant veritabil resimtindu-se acut in Ghencea. Dupa golul lui Badescu, "otelarii" s-au multumit sa se apere supraaglomerat. Fundasii galateni nu le-au dat nici o sansa adversarilor la jocul aerian, sarind mai ceva ca baschetbalistii de la Asesoft Ploiesti.

Gigi Becali, patronul Stelei, a pus esecul pe seama antrenorului Walter Zenga, caruia i-a reprosat alcatuirea primei echipe. "Pe Lovin si pe Baciu i-a bagat ca sa-mi faca mie in ciuda", a rabufnit fostul oier. "Daca domnul Becali a spus ca nu trebuia sa-i folosesc pe Baciu si Lovin inseamna ca-mi vrea mie raul. Nu e nici o problema, poate sa ma dea afara", a reactionat Zenga.

Din cauza crizei de atacanti, Walter Zenga l-a titularizat pe Alin Litu. Tinarul debutant in Divizia A, in virsta de 19 ani, a avut prima si, totodata, cea mai mare ocazie de gol a oaspetilor, trimitind mingea in bara, in minutul 3.

Galatenii au jucat pe o prima de 20.000 de euro promisa de Rapid. In schimb, Dinamo n-a "cotizat" nimic, cu toate ca moldovenii s-ar fi asteptat la un bonus si din Stefan cel Mare.

Tehnicianul stelist a folosit o echipa surprinzatoare. Astfel, in primul unsprezece, in afara debutantului Litu, si-au mai facut loc Nesu si ex-bacauanii Lovin si Eugen Baciu, neagreati de patronul Gigi Becali. Au lipsit dintre titulari piese grele ca Paraschiv, Petre Marin si, mai ales, Florentin Dumitru si Andrei Cristea, doi dintre favoritii latifundiarului.
Stelistii au scandat numele lui Neaga si Lacatus. Galeria Stelei si-a taxat verbal favoritii chiar din prima repriza. "Jucati fotbal!", "Nu va pasa de noi!", "Daca fotbal nu jucati, de la Steaua sa plecati!" au fost scandarile fanilor "ros-albastrilor".

Suporterii bucurestenilor au strigat si numele lui Rica Neaga, si al lui Marius Lacatus. "Daca Neaga era cu sufletul linga echipa, trebuia sa ramina, dar el a ales sa plece", a reactionat, nervos, Dorinel Munteanu. Toate incasarile de la acest meci, aproximativ 500.000.000 de lei, vor fi donate sinistratilor din Banat.

Titlul se va decide in Cotroceni. Invinsi la Galati, stelistii mai au doua puncte in fata rivalilor de la Dinamo si trei in fata Rapidului. In ultimele cinci etape, "ros-albastrii" nu mai au voie sa faca pasi gresiti. Elevii lui Zenga mai au trei partide acasa, cu CFR Cluj, FCM Bacau si Poli Timisoara, si doua deplasari, la FC National si la FC Brasov. Cel mai greu examen pare a fi meciul din Cotroceni, programat peste doua etape.

Walter Zenga (antrenor, Steaua): "Ne-a batut o echipa care a avut o ocazie si a marcat un gol".

Dorinel Munteanu (mijlocas, Steaua): "Sintem in pericol. Daca vrem titlul, trebuie sa cistigam cele cinci meciuri care ne-au mai ramas".

Mihai Stoichita (antrenor, Otelul): "E o victorie cu gust dulce-acrisor, pentru ca nu pot uita anii petrecuti in Ghencea".

Ionut Badescu (mijlocas, Otelul): "Imi pare rau de Steaua, dar n-a jucat nimic. Titlul se va juca intre Steaua si Rapid".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.