Federatia Engleza de Fotbal (FA) a anuntat, joi, ca a cerut FIFA sa deschida o ancheta, dupa ce Emile Heskey a fost victima fanilor rasisti in timpul partidei contra Croatiei, scor 1-4, din preliminariile CM 2010, informeaza NewsIn

Din zona unde erau fanii gazdelor s-au auzit de mai multe ori sunete care le imitau pe cele ale maimutelor, mai ales dupa ce Heskey l-a faultat pe Niko Kovac, pentru care a primit si un cartonas galben. Atacantul lui Wigan a declarat ca a incercat sa-i ignore pe suporterii rasisti din tribune, dar si colegii sai s-au suparat din cauza atitudinii fanilor.

Reprezentantii Federatiei Engleze de Fotbal au discutat cu Heskey in legatura cu incidentul si au decis sa depuna un raport la FIFA. "Este o situatie de neacceptat ca un jucator sa fie jignit intr-un asemenea mod si vom cere FIFA sa investigheze cazul. FA si Anglia sunt determinate sa eradicheze orice forma de rasism din fotbal si societate", a explicat unul dintre purtatorii de cuvant al Federatiei.

Croatia a fost amendata in timpul EURO 2008 pentru jigniri rasiste de la meciului cu Turcia.
Heskey a mai fost jignit si in Slovacia, in 2002, iar Shaun Wright-Phillips si Ashley Cole au fost si ei victimele rasistilor in Spania, acum patru ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.