Seful Ligii Italiene de Fotbal, Antonio Matarrese, a declarat, joi, ca vrea masuri radicale pentru a preveni violenta la meciurile de fotbal si a sugerat construirea unor celule chiar langa stadioane, informeaza NewsIn

Debutul campionatului a fost marcat de incidentele care au fost provocate de fanii lui Napoli inainte si dupa meciul cu AS Roma de pe Stadio Olimpico, fapte care au dus la decizia ca suporterii lui Napoli sa nu mai aiba voie sa faca deplasarile pentru a-si sustine echipa.

"Avem legi slabe si vagi, care trebuie schimbate. Toti politicienii au ideile lor, dar noi sustinem amplasarea de celule in stadioane, pentru ca huliganii care comit infractiuni sa fie inchisi imediat. Liga nu mai sustine efectuarea de deplasari ale grupurilor de fani, mai ales dupa uciderea politistului Filippo Raciti", a declarat Matarrese.

Seful Ligii italiene a mai adaugat ca presa are o mare parte de vina pentru evenimentele violente si este nemultumit ca nu lupta pentru combaterea lor. Matarrese a precizat ca modelul englez de combatere a violentei este dificil de aplicat in Italia si trebuie realizat un plan de catre autoritatile italiene, mai ales ca guvernul a alocat 20 de milioane de euro pentru a imbunatati siguranta stadioanelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.