Verdictul a fost dat dupa sapte zile de audieri, timp in care judecatorii nu au ignorat faptul ca inculpatul a intocmit in 2004 un raport fals, care a permis formatiei Servette sa primeasca licenta pentru a putea evolua in acel sezon in campionat. Roger a prezentat atunci Federatiei acte in care garanta cu suma de 11 milioane de euro, bani care mai tarziu s-au dovedit a fi fictivi.

Marc Roger (45 de ani) a petrecut deja 22 de luni in spatele gratilor fiind acuzat de escrocherie bancara si frauda, pedeapsa pe care intre timp a si ispasit-o.

Sursa citata scrie ca alti doi acuzati in acest proces, Marguerite Fauconnet, avocatul lui Marc Roger, si fostul administrator al clubului elvetian, Olivier Maus, vor trebui sa plateasca amenzi uriase.
Roger a preluat pe Servette in primavara anului 2004, perioada in care formatia din Geneva se confrunta cu mari probleme financiare. Un an mai tarziu formatia helveta a dat faliment, inregistrand datorii financiare de aproape 9 milioane de euro.

In timpul procesului acesta a afirmat ca intentia sa a fost sa transforme pe Servette intr-o grupare de talie mondiala, dar a esuat din cauza ghinionului.