"M-am sfatuit cu o firma de consultanta din Suedia si am ajuns la concluzia ca e mai bine sa declin oferta", a spus Ryde la GSP TV.

La randul sau, presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a comentat: "Ryde a raspuns pozitiv in prima faza si venea cu multa placere. I-am propus un contract pe patru ani, el a spus ca este prea mult si a cerut timp de gandire. Pana la urma am scazut perioada de contract si acceptase sa antreneze nationala feminina pe perioada viitorului Campionat European. Imi pare rau de aceasta decizie a sa". In urma refuzului lui Tomas Ryde, Cristian Gatu a afirmat ca va continua sa negocieze atat cu antrenorii romani, dar "voi merge si pe varianta unui tehnician strain".

Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, declarase marti ca ajunsese la un acord de principiu cu tehnicianul suedez Thomas Ryde pentru a prelua functia de selectioner al echipei nationale feminine. Romania a ramas fara selectioner ca urmare a faptului ca lui Gheorghe Tadici nu i s-a mai prelungit contractul, scadent la 31 august, din cauza rezultatelor slabe de la Olimpiada de la Beijing.