Antrenorul echipei de handbal Rulmentul Brasov, Herbert Muller, a declarat marti ca oficialii Federatiei Romane de Handbal au luat o decizie foarte buna cand l-au ales pe suedezeul Thomas Ryde pentru a prelua echipa nationala feminina, transmite corespondentul NewsIn

"Imi convine foarte mult aceasta numire a lui Thomas Ryde la nationala. Au ales bine si cred ca se va schimba o gramada de lucruri de acum incolo, inclusiv mentalitatea din handbalul romanesc. Va face treaba buna la nationala. Are performante foarte mari in spate si este in stare sa duca nationala acolo unde trebuia sa fie de 4 ani, in varful ierarhiei mondiale", a declarat Herbert Muller, care a adaugat ca nu crede ca

Ryde va avea probleme in a tine in frau caracterele puternice de la nationala feminina.

Referitor la relatia lui Thomas Ryde cu antrenorii de la echipele din Liga Nationala, Hebert Muller a spus: "Il cunosc pe Ryde ca si coleg, mai ales ca am facut cateva jocuri amicale pe vremea cand el era la Viborg si eu la Nurnberg. Din partea mea va avea toata disponibilitatea si sunt sigur ca acest lucru este valabil si la ceilalti antrenori din campionat".

Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a declarat marti ca a ajuns la un acord de principiu cu tehnicianul suedez Thomas Ryde pentru a prelua functia de selectioner al echipei nationale feminine. "Am facut o propunere pentru a aduce un antrenor strain, iar sase din cei zece membri au votat 'pentru'. Avem un acord de principiu cu Thomas Ryde, iar acesta a solicitat doi antrenori secunzi romani. Obiectivul nostru la urmatorul Campionat European va fi clasarea pe unul dintre primele trei locuri", a spus Gatu.

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a ramas fara selectioner ca urmare a faptului ca lui Gheorghe Tadici nu i s-a mai prelungit contractul, scadent la 31 august, din cauza rezultatelor slabe de la Olimpiada de la Beijing.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.