Echipa nationala a trait, sambata, la Cluj, una dintre cele mai mari umilinte din istorie: 0-3 in fata unei formatii a Lituaniei pe care Mitica Dragomir o considera de nivelul ligii secunde

Principalii vinovati sunt Victor Piturca si Ionut Lupescu, responsabili cu echipa nationala, iar daca ar avea demnitate, si-ar depune demisiile. Jucatorii care au facut figuratie pe teren cu Lituania au ajuns sa se teama acum si de elevii, studentii si bucatarii din Feroe.

Preliminariile CM din 2010 au inceput cat se poate de prost pentru echipa nationala. Mai intai, in cursul diminetii, Lobont, Tamas si Radoi i-au injurat pe ziaristi si au aruncat cu pietre in ei pentru simplul fapt ca le violau intimitatea pe timpul plimbarii in Gradina Botanica. "Nenorocitilor", "Sugaretilor", "Sobolanilor" si "Hahalerelor" au fost doar cateva dintre jignirile fotbalistilor.

Federatia, in loc sa prezinte scuze pentru acest incident, le-a luat apararea, considerandu-i „hartuiti de reprezentantii mass-media”. Dupa doar cateva ore de la acest eveniment, tricolorii au fost pusi la punct de modesta trupa a Lituaniei, iar scuzele celor umiliti pe teren sunt inutile. Jocul echipei sufera, la fel ca la Euro 2008, iar Victor Piturca este amenintat cu demiterea. Mai intai de cei 17.000 de spectatori prezenti la Cluj si ulterior, subtil, chiar de catre Mircea Sandu. Tehnicianul a precizat ca nu s-a suparat atunci când i s-a cerut demisia din tribune. "Publicul cred ca ne-a sustinut când am intrat în repriza a doua, o buna perioada de timp. Dupa ce am primit golurile doi si trei, era normal sa reactioneze astfel. De fapt, nu stiu daca era normal, mai ales ca echipa nationala e prima oara când joaca la Cluj si publicul trebuie sa înteleaga ca orice echipa are accidente de felul acesta", a parat Piti, care a gasit si doua motive pentru esec: lipsa unor titulari si umiditatea de la Cluj.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.