Fernando Alonso concureaza duminica in Marele Premiu al Spaniei, sub privirile a 115.000 de fani. Ibericul alearga acasa dupa trei victorii consecutive in F1.

Cum era de asteptat, Barcelona si-a pus hainele de sarbatoare, albastre si galbene. Ambele sint culorile lui Renault si ale asturianului Fernando Alonso si vor domina duminica circuitul Catalunya, unde se va disputa Grand Prix-ul Spaniei (ora 15.00, in direct la TVR 1), a cincea etapa a Campionatului Mondial de Formula 1.

Fernando a sosit miercuri la Barcelona, iar joi a luat primul contact cu pista si cu multimea de fani care l-au aclamat si l-au primit ca pe un idol.

Record de spectatori la Barcelona

Cele trei victorii ale ibericului, in primele patru curse din 2005, anticipeaza sosirea in tribune a celui mai mare numar de spectatori din istoria acestui Mare Premiu, 115.000. Dintre acestia, 10.000 vin din Asturia, special pentru a-l vedea pe Fernando Alonso. In paralel cu isteria creata in jurul spaniolului, se deruleaza cea din preajma team-ului BAR-Honda, exclus de la urmatoarele doua curse si ale carui rezultate de la Imola au fost anulate. "Echipa a fost rugata sa scoata combustibilul din masina, iar ei au lasat 15 litri de benzina in rezervor si ne-au spus ca este gol. In aceste conditii, cred ca au fost tratati mai degraba cu ingaduinta", a constatat presedintele Federatiei Internationale de Automobilism, Max Mosley, in timp ce Comisia de Apel, care a dictat sanctiunea, a judecat circumstantial: "Actiunea lor arata cel putin o regretabila neglijenta si o lipsa de transparenta".

13 motoare noi

Pe de alta parte, oficialii de la BAR s-au aratat consternati de verdict, dar, desi aveau posibilitatea de a duce litigiul la o instanta civila, au renuntat la aceasta actiune. Pina la reintrarea lui Jenson Button si Takuma Sato in Marele Circ, pe 29 mai, la Nürburgring, in Formula 1 vor alerga 18 piloti.

Cursa din acest sfirsit de saptamina are o incarcatura aparte, pentru ca 13 dintre ei au utilizat aceleasi motoare in etapele din Bahrein si San Marino, astfel ca sint obligati sa foloseasca acum unele noi. In acest grup se afla atit Alonso, cit si Michael Schumacher, dar si Juan Pablo Montoya, care revine in F1 dupa o absenta de doua curse in care monopostul sau, McLaren, a fost pilotat de Pedro de la Rosa si Alexander Würz.