Jandarmii au intervenit in forta, joi seara, impotriva suporterilor echipei FC Timisoara, care in semn de protest au incercat sa blocheze drumul, iar actiunea acestora a degenerat in vilente la adresa fortelor de ordine, transmite corespondentul NewsIn

Suporterii au incerput sa se adune in jurul orei 20:00, insa actiunea lor a degenerat violente de strada dupa ce fortele de ordine au incercat sa-i disperseze, pentru a asigura fluenta traficului la intrarea in Timisoara, pe DN 6.

In semn de protest, suporterii au inceput sa arunce in jandarmi cu pietre, sticle si alte obiecte. Ca urmare, jandarmii au intervenit in forta si au utilizat inclusiv gaze lacrimogene, iar un tanar a fost retinut si dus cu catuse in duba jandarmeriei.

La actiunea de protest au participat peste 2.000 de suporteri alb-violeti, iar securitatea a fost asigurata de aproximativ 100 de jandarmi, care, in cele din urma, au reusit sa elibereze intrarea in oras.
Comisarul sef Gheorghe Popescu, de la IPJ Timis, a anuntat ca va lua masuri impotriva participantilor, pentru ca mitingul nu a fost autorizat, iar participantii vor suporta masurile de rigoare.
La ora difuzarii acestei stiri o persoana a fost retinuta, iar dupa o ora de la blocarea drumului, politia a reusit sa fluidizeze traficul in zona.

Comitetul Executiv al FRF a decis, joi, sa puna in aplicare decizia TAS referitoare la clubul FC Timisoara, in urma careia gruparea banateana va fi penalizata cu sase puncte pentru ca nu a executat punctul 3 din hotararea TAS, pronuntata la 25 aprilie 2008, referitor la interdictia de a folosi culoarea violet, iar cele 6 puncte vor fi scazute din totalul obtinut pana in prezent de FC Timisoara in actuala editie a Ligii I.

De asemenea, FC Timisoara are un termen de 10 zile sa execute punctul 3 din hotararea TAS, pentru ca gruparea banateana este afiliata la FRF. In cazul in care banatenii nu vor pune in aplicare decizia CEx, FRF va pronunta o sanctiune corespunzatoare, care poate merge pana la excludere.

In urma deciziei CEx, care va intra in vigoare de joi, FC Timisoara a cazut de pe locul 5 pe pozitia a 11-a, si are doar 7 puncte in clasamentul Ligii I.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.