Clubul englez Manchester United ii atrage ca un magnet pe bogatasii care vor sa investeasca in fotbal. Considerata cea mai bogata grupare din lume, echipa "diavolilor rosii" are actionari din toate colturile pamintului.

Potrivit revistei "Four Four Two", patru dintre cei mai bogati oameni care investesc in fotbalul englez se numara printre actionarii de la Manchester United. Astfel, Dermot Desmond, aflat pe locul trei in clasament, cu o avere estimata la 1,2 miliarde de euro, detine actiuni atit la Celtic Glasgow, cit si la Manchester United. Printre actionari se mai afla americanul Malcolm Glazer (locul 6 cu 810 milioane de euro), irlandezul John Magnier (locul 8 cu 752 de milioane de euro) si scotianul Harry Dobson (locul 10 cu 680 de milioane de euro).

Primul loc in clasamentul celor mai avuti investitori din fotbalul englez este detinut in continuare de rusul Roman Abramovici, patronul echipei Chelsea Londra, care are o avere cifrata la 11 miliarde de euro. In ceea ce priveste topul celor mai bogati jucatori care au legatura cu fotbalul englez, lider este David Beckham, care, desi evolueaza la Real Madrid, este capitanul echipei nationale a Angliei. "Golden Balls" are o avere de 94 de milioane de euro, fiind urmat de olandezul Dennis Bergkamp de la Arsenal (53,5 milioane de euro) si Michael Owen de la Real Madrid (43,4 de milioane de euro).


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.