Fostul portar al echipei nationale a Germaniei a evoluat, marti seara, in meciul sau de retragere, incheiat la egalitate, scor 1-1, intre Bayern Munchen si o selectionata a nationalei Germaniei, informeaza NewsIn

Kahn are 85 de selectii in nationala Germaniei, intre 1995 si 2006, iar fostul portar in varsta de 39 de ani a primit un gol in meciul de retragere in minutul 33, de la Piotr Trochowski, de la Hamburg. Fostul jucator al lui Bayern Munchen a fost aplaudat la fiecare atingere de balon si a fost inlocuit in minutul 75, cu Michael Rensing. In timpul schimbarii, lumina pe stadion a fost redusa, iar tenorul Paul Potts a cantat "A Time to Say Goodbye", in timp ce Oliver Kahn a parasit terenul pentru ultima data in cariera de jucator.

"Este finalul unei parti extraordinare din viata mea, dar si inceputul unui lucru nou", a declarat portarul, care a evoluat de 128 de ori pentru Karlsruhe, iar din 1994 s-a transferat la Bayern Munchen, alaturi de care a castigat opt titluri de campion si Liga Campionilor. El a afirmat ca singurul sau regret dupa cele 430 de meciuri jucate in campionat a fost ca nu a reusit sa marcheze un gol.

"A fost o seara speciala pentru mine, probabil cel mai emotionant moment din intreaga mea cariera. Toata cariera am fost sub presiune, dar acum am fost cu adevarat relaxat pentru prima data in fata fanilor", a spus Kahn, a carui echipa a egalat prin Miroslav Klose. La partida de retragere au asistat 69.000 de suporteri, care l-au apaludat pe Kahn, care a facut si un tur al stadionului.

Portarul a mai spus ca nu va simti lipsa fotbalului: "Am experimentat tot ce puteam in fotbal. Acum pot inchide cartea. Dupa doua decenii de fotbal te trezesti fara contract si stiind ca aceasta parte a vietii tale s-a incheiat. Apoi m-am relaxat si m-am gandit ca trebuie sa ma bucur de viata", a afirmat fostul fotbalist.

"Mesajul meu este unul simplu. Talentul nu este de ajuns. Munca grea, disciplina si vointa iti aduc succese. Nu cel mai talentat castiga lupta, ci cel mai determinat. Am multe provocari de acum inainte. Mi-am petrecut prima parte din viata ca fotbalist profesionist. Acum incepe cealalta jumatate", a declarat Oliver Kahn la finalul partidei de pe Allianz Arena.

Bayern Munchen a evoluat in urmatoarea formula: Kahn (Rensing 76) - Oddo (Heinze 76), Lell, Breno, Lahm (Stierle 76) - Sosa, Borowski, Van Bommel (Ottl 46), Ze Roberto - Toni (Klose 46), Podolski.

Selectionata Germaniei: Enke (Wiese 46) - Fritz (Hinkel 46), Tasci (Westermann 46), Metzelder, Jansen (Pander 46) - Trochowski, Rolfes (Hitzlsperger 46), Schweinsteiger, Marin - Gomez (Kuranyi 46), Helmes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.