Directorul de marketing al Bras Renault Iasi, Simona Nica, a declarat marti ca amatorii de F1 vor putea admira la Iasi monopostul fostului campion mondial Fernando Alonso, timp de doua saptamani, in perioada 4-21 septembrie, transmite corespondentul NewsIn.

"Monopostul de Formula 1 al echipei ING Renault, condus de Fernando Alonso, va putea fi admirat, in perioada 4 - 21 septembrie la Iasi. Pana la data de 18 septembrie bolidul va fi amplasat la noul show-room Bras Renault din Iasi, iar in ultimele zile, pana pe data de 21, monopostul va fi expus in fata Iulius Mall. Este un eveniment deosebit pentru iesenii impatimiti de Formula 1 si o ocazie unica pentru a se fotografia cu monopostul unui fost campion mondial, cel mai tanar castigator al Campionatului Mondial. Monopostul are cinci metri lungime, 670 kilograme, un motor de 800 cai putere si o viteza ce poate ajunge pana la 370 km/h", a anuntat Simona Nica.

Reprezentantul Bras Renault Iasi a mai spus ca actiunea de prezentare a monopostului se va numi "Zilele Formula 1 la Iasi".

Spaniolul Fernando Alonso (27 de ani), de la echipa Renault, a castigat primul titlu mondial in 2005 (la varsta de 24 de ani si 59 de zile) si a devenit cel mai tanar campion mondial de F1, depasind astfel recordul lui Emerson Fittipaldi. Un an mai tarziu el si-a adaugat in palmares cel de-al doilea titlu mondial, devenind si cel mai tanar dublu campion mondial de Formula 1. Alonso a debutat in F1 in anul 2001, la echipa Minardi, iar in 2002 a facut trecerea la Renault, echipa alaturi de care a concurat timp de 5 ani, pana in 2007, cand s-a aflat pentru un sezon la McLaren. In 2008, Fernando Alonso a revenit la monopostul echipei Renault.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.