Fostul atacant al lui Dinamo, Ciprian Marica, a dezaprobat politica de transferuri facuta de gruparea alb-rosie in ultimul timp si considera ca oficialii gresesc pentru ca nu acorda atentie jucatorilor crescuti de club.

"Ar trebui cautati jucatori tineri, pe care sa-i formeze aici, nu sa aduca jucatori plafonati, care vin la finalul carierei sa mai castige un ban. Eu sunt dezamagit teribil de ce se intampla la Dinamo. Au adus niste fotbalisti anonimi, pe bani multi, gen Galliquio, Pekaric, Fernandez si altii, si nu au acordat nicio sansa tinerilor din Stefan cel Mare. Sunt suparat pentru ca Dinamo a facut cei mai multi bani din vanzarea jucatorilor crescuti in curtea proprie", a spus Marica pe site-ul sau personal.

"Acum nu mai vine nimic din urma. Nu ca n-ar avea talente, ci pentru ca nu le dau nicio sansa. E pacat ca se irosesc jucatori buni prin esaloanele inferioare, de unde e foarte greu sa mai revina in elita. Si asa pierd si fotbalisti buni, pierd si bani frumosi", a adaugat atacantul.

Marica a comentat si situatia lui Dani Coman, dar a afirmat ca nu stie nimic despre un transfer al acestuia la VfB Stuttgart, pentru ca negocierile puteau sa se poarte numai intre conducerile celor doua cluburi: "Eu pot sa spun doar ca modul in care se poarta Rapid cu Dani e strigator la cer. Un jucator de nationala sa fie tratat asa, incredibil! Dar toate se intorc impotriva lor. Daca rapidistii il aveau in poarta la Timisoara, castigau fara probleme. Coman i-a salvat de nenumarate ori, dar e tratat ca ultimul om. Pacat".

Marica spera sa fie apt de joc pentru meciul cu Lituania, si in acest sens va mai face un control la medicul nationalei, Pompiliu Popescu, pentru a sti daca accidentarea este serioasa. "Eu vreau sa joc, e foarte important sa fim toti apti, sa incepem cu dreptul aceste preliminarii. Nu mai sunt adversari slabi in fotbalul european, au fost atatea surprize provocate de echipele mici, incat e foarte clar pentru mine ca valorile s-au nivelat", a explicat jucatorul.

"Cu sau fara Mutu si Chivu, suntem obligati sa castigam. Nu avem alternativa, trebuie sa luam cele sase puncte daca vrem sa ne calificam. Noi suntem pregatiti sa infruntam orice adversar! Indiferent de cine lipseste, ceilalti jucatori din lot sunt gata sa dea totul pentru a ne indeplini obiectivul. Romania este o forta ca grup, nu ca o suma de individualitati", a mai spus Marica.

Meciurile Romaniei cu Lituania (Cluj, 6 septembrie, ora 21:00) si Insulele Feroe (stadionul Torsvollur din Torshavn, 10 septembrie, ora 19:30) conteaza pentru Grupa 7 de calificare la Campionatul Mondial din 2010 din Africa de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.