UEFA a respins cererea clubului FC Barcelona privind schimbarea locului de desfasurare a meciului cu formatia Sahtior Donetk, programat pe 7 decembrie, la Donetk, in Liga Campionilor, ca urmare a situatiei politice din Ucraina, informeaza AFP. "Este adevarat ca am primit o astfel de cerere din partea clubului FC Barcelona. Dar gruparea Sahtior Donetk si autoritatile din Ucraina ne-au oferit garantiile de securitate necesare pentru buna desfasurare a partidei", a declarat un purtator de cuvant al UEFA.

Conducerea clubului spaniol a anuntat ca a propus UEFA modificarea locului de desfasurare a meciului cu echipa pregatita de Mircea Lucescu, contand pentru etapa a VI-a a grupei F a Ligii Campionilor, din cauza situatiei politice din Ucraina. Presedintele gruparii spaniole, Joan Laporta, a trimis o scrisoare la UEFA prin care isi exprima ingrijorarea fata de "delicata situatie sociala si politica generata de recentele alegeri si de perioada de instabilitate pe care o traverseaza Ucraina". FC Barcelona a cerut ca toate manifestarile sportive sa fie intrerupte in Ucraina pana pe data de 10 decembrie, meciul dintre cele doua echipe fiind programat pe 7 decembrie.

Totusi UEFA a anuntat ca meciul se va desfasura asa cum era prevazut initial, pe 7 decembrie, la Donetk, al doilea mare oras din Ucraina, dupa Kiev.
Un val de manifestatii fara precedent a inceput in Ucraina, ca reactie la alegerea, pe 22 noiembrie, in functia de presedinte a lui Viktor Ianukovici, sustinut in mod direct de Moscova. Viktor Iuscenko, liderul opozitiei, care era dat castigator de sondajele de la iesirea de la urne, a contestat scrutinul si a facut apel la greva generala.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.