Selectionerul echipei nationale, Victor Piturca, a declara astazi ca este dezamagit de faptul ca Liga Profesionista de Fotbal a programat pentru aceeasi zi partida Steaua-Pandurii, desi patru dintre jucatorii gazda erau convocati pentru partidele cu Lituania si Insulele Feroe

"A venit o problema din partea LPF, FRF si a Stelei. E pacat ca nu exista intelegere intre noi si sper sa fie ultima data cand se intampla asa ceva. Nu cred ca se saboteaza echipa nationala, dar FRF trebuia sa atentioneze Liga din timp si trebuia sa primim intelegere pentru ca interesul ar trebuie sa fie comun, dar vad ca nu e asa. Am inteles ca si jucatorii Stelei au dorit sa joace cu Pandurii luni, pentru ca ar fi obositi dupa meciul din Liga Campionilor. Si FC Vaslui a jucat joi in Cupa UEFA. Din momentul asta ma intereseaza sa nu se intample asa ceva", a spus Piturca in cadrul unei conferinte de presa.

Liga Profesionista de Fotbal a programat partida Steaua-Pandurii Targu Jiu, din cadrul etapei a 6-a a Ligii I, pentru luni, de la ora 20:00. Patru dintre fotbalistii formatiei din Ghencea, Mirel Radoi, Dorin Goian, Sorin Ghionea si Banel Nicolita, au fost convocati la echipa nationala si ar fi trebuit sa se prezinte in aceeasi zi la reunirea lotului.

Victor Piturca sustine ca nationala Romaniei nu incepe cu prima sansa la calificare campania pentru Campionatul Mondial, dar spera sa realizeze surpriza asa cum s-a intamplat si in preliminariile Campionatului European. "Franta este favorita in aceasta grupa si cred ca ne vom bate cu ea si Serbia pentru primul loc, dar sa nu uitam ca si in campania trecuta a fost o favorita certa, Olanda, iar Romania a castigat. Cred ca si de data aceasta se va intampla la fel".

Selectionerul a precizat ca isi doreste toate cele sase puncte din partidele cu Lituania si Feroe. "Incepe o noua campanie de calificare, de data aceasta la un Campionat Mondial, si in primele doua jocuri cu Lituania si Insulele Feroe vrem sa obtinem sase puncte. Lituania este o formatie valoroasa, care poate pune probleme oricarui adversar si trebuie sa fim atenti", a afirmat acesta.

Piturca a vorbit si despre problemele medicale ale mai multor tricolori, printre care Mutu, Chivu si Rat. "Momentul nu este unul foarte bun pentru echipa nationala, deoarece cei mai valorosi jucatori sunt accidentati. Cu toate acestea, ne-am pregatit si pentru moment de genul acesta, asa cum am mai spus, Romania nu sta intr-un jucator sau doi. In rest, nu sunt probleme majore in lot. Marica nu are o accidentare grava, asa mi-a spus doctorul Pompiliu Popescu", a explicat tehnicianul.

Acesta este de parere ca revenirea lui Marius Niculae sau Tamas in campionatul romanesc reprezinta un pas inapoi in cariera lor. "Este normal ca ei sa isi doreasca sa joace, dar este un pas inapoi pentru cei care se intorc in tara, deoarece ar trebui sa urce nu sa revina de unde au plecat".

Piturca a tinut sa explice si convocare lui Marian Aliuta de la FC Vaslui. "E un jucator valoros, un fotbalist foarte bun. Echipa nationala avea nevoie de el pentru ca poate elimina foarte usor unul sau doi adversari. Chiar daca nu poate duce un joc pana la capat, el poate ajuta echipa nationala", a conchis selectionerul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.