Sport 29 August 2008 17:13
In statiunea Mamaia se fac ultimele pregatiri pentru cursa de formula 1 pe apa, etapa a celei de-a cincea editii mondiale a Grand Prix Class 1 Championship, la care vor intra in cursa opt echipe, pentru vineri dupa-amiaza fiind programata in statiune si o parada a barcilor care intra in concurs.

Presedintele Federatiei de Formula 1 pe apa, Pasquale Sesane, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca nu au existat probleme pana in prezent si ca ambarcatiunile au fost testte in cadrul unor antrenamente ce vor avea loc si sambata, pentru stabilirea ordinii la start, duminica dupa-amiaza urmand sa aiba loc cursa propriu-zisa. “Traseul s-a mai schimbat fata de anul trecut, lacul a fost curatat si se poate ajunge pana in sud. Nu va fi mai usor, dar se va concura mult mai rapid”, a spus Pasquale Sesane.

La randul sau, Alin Vintila, unul dintre organizatorii competitiei, spune ca se fac ultimele pregatiri, iar totul decurge conform programului.“Este nebunie, este multa lume aici, multe nationalitati, diferite culturi si incercam sa punem ordine in tot. Pana in prezent, totul a decurs bine, fara incidente. Se fac ultimele ajustari la motoare. Lacul este mult mai sigur, pentru ca s-au scos peste 100 de tone de obstacole din apa”, a declarat Alin Vintila.

Echipele participante au programat, pentru astazidupa-amiaza, o parada pe strazile orasului si prin statiunea Mamaia. Printre pilotii care vor intra in cursa din partea echipei Qatarului se afla si seicul Hassan J.Al Thani, care se declara increzator in victorie si care spune ca se simte bine pentru a doua oara in Romania.

Echipa Qatarului va incerca sa invinga echipa Victory din Emiratele Arabe, care vara trecuta a castigat cursa de pe lacul Siutghiol. Cele doua echipe favorite sunt insa amenintate de o alta echipa favorita in cursa, Jotun din Norvegia, care a avut o evolutie buna in ultimele etape. In cursa vor mai concura echipe din Italia si Spania. Pe langa demonstratii pe apa si spectacole, duminica seara, in piateta de la Cazinoul din statiunea Mamaia, va avea loc premierea pilotilor castigatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.