Sport 29 August 2008 00:42
Presedintele Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, a emis, joi, un comunicat in care explica situatia in ceea ce priveste accesul suporterilor olteni la meciul cu Dinamo, programat in etapa a 6-a a Ligii I, transmite corespondentul NewsIn

"Nu mai vrem anarhie, nu mai vrem haos. Desi am facut numeroase apeluri de a nu mai proceda contrar normelor de desfasurare a meciurilor din Liga I, unii asa zisi suporteri au continuat sa creeze acte huliganice, sa aduca injurii jucatorilor Universitatii Craiova, dar si conducerii clubului, fara temei, creand in permanenta o stare tensionata in jurul echipei", a spus Mititelu.

Presedintele gruparii din Banie a nominalizat "30, 40 de asa zisi suporteri care continua si in prezent sa instige la violenta si sa destabilizeze atmosfera din randul suporterilor, care, cu adevarat, doresc sa incurajeze echipa". Referitor la grupul de suporteri care se dedau la acte de huliganism, Mititelu a mai adaugat ca "in ultimele doua deplasari, la Bistrita si Cluj, s-a putut observa ca acesti asa zisi suporteri au fost prezenti in tribune numai pentru a injura jucatorii, conducerea, dar si pentru a ameninta cu bataia pe ceilalti suporteri de buna credinta care vroiau sa incurajeze echipa".

In comunicat se mai arata ca "adresa clubului nostru, expediata catre FC Dinamo Bucuresti, este parte a unei proceduri standard, ce se foloseste in cadrul regulamentului de organizare a meciurilor din Liga I , iar clubul nostru a adoptat aceasta decizie inca de anul trecut, dupa partida de fotbal Dacia Mioveni-Universitatea Craiova, cand, pentru a nu stiu cata oara, unii asa zisi suporteri ai Universitatii s-au dedat la acte huliganice, ce au condus la suspendarea dreptului de a organiza meciuri pe teren propriu cu spectatori, pentru a zecea oara in ultimii trei ani".

Oficialii clubului Universitatea Craiova au anuntat, miercuri, ca nu vor organiza deplasarea suporterilor olteni la meciul cu Dinamo, din etapa a 6-a a Ligii I, pentru a evita primirea unor amenzi sau suspendari din cauza comportramentului fanilor.

Adrian Mititelu a infirmat informatiile conform carora conducerea clubului Universitatea Craiova se dezice de suporterii sai, si a precizat ca "suntem constienti ca ei inseamna foarte mult pentru noi, ii respectam si ii iubim".

Presedintele clubului Universitatea Craiova a precizat ca "totalul pierderilor, care cuprinde amenzile si sumele pe care le-am fi putut incasa din meciurile pe care nu le-am putut juca cu spectatori, este de aproximativ 15 miliarde de lei vechi in ultimii trei ani".
In finalul comunicatului, Adrian Mititelu a facut un apel catre "suporterii adevarati Universitatii Craiova", despre care spera "sa ia initiativa si sa elimine persoanele care nu sunt compatibile cu idealurile clubului nostru, si care nu doresc cu niciun chip sa se schimbe".

Dinamo va intalni Universitatea Craiova, sambata, de la ora 20:45, intr-un meci programat in etapa a 6-a Ligii I.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.