Sport 29 August 2008 15:06
Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, astazi, agentiei NewsIn, ca unul dintre principalii artizani ai calificarii Stelei in grupele Ligii Campionilor este antrenorul Marius Lacatus, insa nu trebuie marginalizata nici contributia jucatorilor sau a patronului gruparii din Ghencea

"La calificare au jucat un rol important si antrenorul, si jucatorii, si patronul, fiecare cu meritele lui. Eu cred insa ca in primul rand trebuie felicitat Marius Lacatus, care a avut stapanire de sine si a gandit echipa excelent din punct de vedere tactic. Si sa nu mai vorbim de schimbari, care au fost trasnet, foarte bine a gandit meciul. Si sa nu uitam ca nici Galatasaray nu a jucat slab, a jucat chiar bine, chiar daca nu a parut chiar asa", a declarat Dumitru Dragomir.

Presedintele LPF a spus ca stelistii au facut un meci foarte bun cu Galatasaray, poate cel mai bun din acest sezon si a nominalizat cativa jucatori pe care i-a remarcat: "Jucatorii au evoluat foate bine si cel mai mult mi-au placut Radoi si Nicolita, asa, cam pe acelasi plan. Si mi-a mai placut si Lovin, care a fost extraordinar, iar daca il vede un club mare cred ca pleaca pe bani multi. El a fost cam contestat de fani, s-a ambitionat, dar ei l-au admonestat cam de prosti, ca el e jucator de valoare. Dintre straini, sincer sa fiu, nu m-a impresionat niciunul".

Dragomir a adaugat ca turcii ar trebui sa nu mai acuze arbitrajul, pentru ca Steaua a fost mai buna si "daca batea cu 4-0 era putin".

De asemenea, oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal a remarcat atmosfera creata de fanii din Ghencea, insa nu a uitat de razboiul pe care ii are cu acestia, mai ales ca suporterii l-au injurat la meciul Stelei: "Atmosfera a fost frumoasa, mai ales ca nu au fost huligani printre ei. Turcii au incurajat echipa tot timpul, dar daca era Steaua condusa nu cred ca se intampla acelasi lucru si la noi. Cred ca isi luau jucatorii niste injuraturi de nu se vedeau".

Steaua a invins miercuri, scor 1-0, gruparea turca Galatasaray Istanbul, in mansa secunda a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor, si s-a calificat pentru a treia oara consecutiv in grupele competitiei, dupa ce in prima mansa remizase, scor 2-2.

Oficialul LPF a apreciat apoi ca strangerea a 4 sau 5 puncte din grupele Ligii Campionilor ar fi o performanta pentru echipele romanesti, insa este sceptic in ceea ce priveste accederea in primavara europeana a competitiei. " E foarte bine ca avem doua echipe in grupele Ligii Campionilor, dar nu pot sa stiu ce sanse au cele doua formatii sa treaca de aceasta faza a competitiei. E greu. Ar fi foarte frumos sa se intalneasca Steaua si CFR Cluj in sferturi, de ce nu? In fotbal e posibil orice. Totusi, eu zic ca ar fi o participare onorabila a celor doua grupari in Liga Campionilor, daca fiecare dintre cele doua ar reusi sa faca macar cate 4 sau 5 puncte", a spus Dragomir, care a adaugat ca i-ar placea sa vada in Romania echipe precum Chelsea, Barcelona, Internazionale Milano sau Livepool.

Pentru prima data in istoria Ligii Campionilor, Romania va fi reprezentata in grupele competitiei de doua echipe, Steaua Bucuresti, care a reusit a treia calificare consecutiva, si CFR Cluj, care va evolua in premiera in grupe.

Tragerea la sorti a grupelor Ligii Campionilor va avea loc joi, la Monaco, de la ora 19:00, ora Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.