Sport 28 August 2008 11:11
Guvernul a decis dublarea premiilor acordate sportivilor clasati pe locurile I-VI la Olimpiada de la Beijing, valoarea totala a premiilor acordate sportivilor, antrenorilor si tehnicienilor depasind cinci milioane de euro, a anuntat astazi premierul Tariceanu

Astfel, premiul in bani acordat pentru locul I va creste de la 35.000 la 70.000 de euro, cel pentru locul secund - de la 28.000 la 56.000 de euro, iar premiul pentru locul al III - lea va creste de la 21.000 la 42.000 de euro. Pentru locul IV, premiul creste de la 14.000 la 28.000 de euro, cel pentru locul V - de la 10.500 la 21.0000 de euro, iar cel pentru locul VI, de la 7000 la 14.000 de euro.

Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Belu, a declarat pentru NewsIn ca pentru prima data sunt dublate si premiile oferite ocupantiilor locurilor IV, V si VI. Avand in vedere ca legislatia prevede doar posibilitatea dublarii premiilor pentru primele trei locuri, decizia trebuie legiferata prin adoptarea unei Hotarari de Guvern.

Potrivit lui Belu, sportivii medaliati cu aur vor primi si cate 10.000 de euro din partea sponsorilor Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), dar si cate o masina Hover Great Wall, evaluata la 17.000 de euro. De la clubul de apartenenta, medaliatii cu aur, argint si bronz mai pot primi o suma cu o valoare ce nu poate depasi jumatate din premiul in bani oferit de stat.

Premierul Tariceanu a declarat astazi, la ceremonia de premiere a sportivilor care au obtinut performante la Olimpiada de la Beijing, ca a fost "bucuros si mandru" de rezultatele obtinute de sportivi. Tariceanu a amintit investitiile facute de Guvern in infrastructura - construirea de bazine olimpice si realizarea bazei olimpice de la Izvorani. El a precizat ca Guvernul face demersurile necesare pentru ca Romania sa fie organizatorul Jocurilor Olimpice de Iarna din 2022, dar si al Jocurilor Olimpice de Iarna pentru Tineret din 2013.

Presedintele COSR, Octavian Morariu, a spus in discursul sustinut la ceremonia de premiere, ca 25% dintre medalii au fost revendicate de primele trei clasate - China, SUA, Rusia - comentand ca "si in sport, ca si in economie, a intervenit globalizarea". El a apreciat rezultatul obtinut de sportivii romani ca unul "corect si onorabil", Romania situandu-se pe primul loc in aceasta parte a Europei. Morariu a mai spus ca, pentru a obtine performante in anii urmatori, este nevoie de infrastructura sportiva, dar si de sport la nivel scolar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.