Sport 26 August 2008 23:17
Presedintele de onoare al clubului Politehnica Iasi, Gheorghe Nichita, a declarat, luni, ca principalii vinovati pentru incidentul de la meciul Poli Iasi-Farul sunt societatile E-ON si Luxten, carora le va cere daune pentru pagubele create, transmite corespondentul NewsIn

"Expertii veniti de la Bucuresti au facut o expertiza la nocturna si au ajuns la concluzia preliminara ca Luxten si E-ON se fac vinovati de acel incident. Dupa problemele pe care le-am avut la meciul cu Steaua, au fost solicitati sa asigure asistenta tehnica la nocturna pe timpul desfasurarii partidei. Cei de la E-ON nu au venit, iar cei de la Luxten au plecat cu cateva minute inainte de meci, atunci cand nocturna inca functiona", a spus Nichita in cadrul unei conferinte de presa.

Conducatorul iesean sustine ca meciul s-ar fi jucat daca reprezentantii celor doua companii s-ar fi aflat la stadion cand a aparut problema cu nocturna. "Atunci cand au venit, reprezentantii ambelor societati au facut manevre greoaie si inutile. Daca acestia erau la stadion in momentul stingerii nocturnei, cu siguranta ar fi durat cateva minute pana se remedia problema. Raportul preliminar al expertilor de la Bucuresti spune ca reprezentantii Luxtenului au facut cateva manevre gresite, manual, care cel mai probabil au dus la un scurt-circuit”, a adaugat acesta.

Primarul Iasiului a adaugat ca ii va obliga pe cei de la E-ON si Luxten sa suporte, in functie de gradul de culpabilitate, cheltuielile de deplasare ale clubului Farul la meci, daca partida va fi reprogramata. "In mod normal. meciul va fi reprogramat pentru ca asa prevede regulamentul. Astfel, in functie de vina pe care o poarta fiecare societate, Luxten si E-ON vor plati deplasarea si cazarea celor de la Farul la Iasi. De asemenea, vom solicita si daune suplimentare pentru ca Iasiul si clubul Politehnica Iasi au avut de suferit de pe urma acestui incident. Imaginea noastra a avut de suferit, iar pentru asta Luxten si E-ON vor plati".

Nichita l-a acuzat in cadrul conferintei de presa si pe fostul actionar Ioan Zapodeanu ca a platit galeria pentru a scanda impotriva conducerii si a primarului. "De Zapodeanu nu mai are rost sa vorbesc. El este cel care i-a platit pe membrii galeriei sa scandeze impotriva mea si a lui Sorin Boca, dar si impotriva lui Ionut Popa. El plateste si deplasarea galeriei", a spus Nichita.

Partida Politehnica Iasi-Farul Constanta din cadrul etapei a 5-a a Ligii I nu s-a mai disputat, dupa ce instalatia de nocturna a stadionului Emil Alexandrescu nu s-a aprins in timp regulamentar. Nocturna formatiei iesene nu s-a aprins la ora inceperii meciului (n.r. 20:00) si arbitrul Istvan Kovacs a fluierat finalul intalnirii o jumatate de ora mai tarziu, considerand ca terenul nu a fost regulamentar pentru disputarea jocului. Becurile instalatiei de nocturna s-au reaprins totusi la ora 20:34, la numai patru minute dupa ce arbitrul fluierase finalul jocului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.