Eliminarea lui Martin Tudor la meciul cu Farul, 0-1, l-a readus intre buturi pe Vasili Hamutovski. Bielorusul a fost titular contra Sportului, dar in confruntarea cu Poli Iasi, cind suspendarea lui Tudor expirase, el a fost retrimis de Walter Zenga pe banca de rezerve. "Antrenorul are mereu dreptate, dar acum n-a fost cinstit din partea lui. Daca n-am luat gol cu Sportul, normal era sa ramin titular", s-a confesat Hamutovski colegilor.

Vorbele sale au ajuns si la urechile italianului. Ieri, in vestiar, inainte de antrenament, Zenga l-a intrebat: "E adevarat ca ai zis asa ceva?". Raspunsul afirmativ al goalkeeper-ului in virsta de 26 de ani l-a facut pe antrenor sa rabufneasca: "Din momentul asta, tu nu mai intri in vederile mele nici macar pentru lotul de 18! Nu mai am nevoie de tine". "Si ce e de facut?". "Vorbeste cu conducerea!". Presedintele executiv, Mihai Stoica, i-a confirmat apoi portarului ca ruptura e definitiva: "Poti pleca acasa, la Minsk".

Hamutovski, care mai este legat de Steaua pina in 2007, va parasi azi Romania, alaturi de sotia sa, Svetlana, si de fetita lor, Anna. Situatia contractuala a bielorusului se va lamuri in zilele urmatoare, atunci cind Gigi Becali ii va comunica si suma de transfer.

"Nu sint suparat pe nimeni, pentru ca Dumnezeu le vede pe toate. Am trait doi ani frumosi la Steaua si vreau sa multumesc suporterilor, care au fost minunati. Le urez colegilor bafta si sint convins ca vor cistiga titlul" - Vasili Hamutovski

Hamu era de mult pe faras

Imediat dupa turneul de pregatire din Italia, din iarna, Gigi Becali anunta ca, dupa Adrian Neaga, un alt jucator este foarte aproape sa paraseasca Steaua. Era vorba de Vasili Hamutovski, cel caruia patronul i-a reprosat un incident la antrenament cu Neaga. Portarul a fost la un pas sa fie dat afara de atunci. A fost insa iertat in ultimul moment, dupa o discutie cu Gigi Becali, care i-a cerut sa lase figurile si sa-si vada de treaba.

Vasili Hamutovski

Data nasterii 30.08.1978
A venit de la Metalist Harkov (Ucraina)
Debut in Divizia A: 17.08. 2003 Steaua - FC Brasov 4-0
Meciuri in Divizia A: 33 (23 in sezonul 2003-2004, toate titular; 10 in 2004-2005, 8 titular)
Media notelor in Gazeta Sporturilor: 6,52 in 2003-2004; 5,90 in 2004-2005
Goluri primite in Divizia A: 21 (13 in 2003-2004; 8 in 2004-2005)

"Mi-e teama pentru titlu"

Gigi Becali recunoaste ca "daca nu invingem la Galati, o sa avem mari emotii pentru cistigarea campionatului"

- Domnule Becali, ati fost iar nemultumit dupa meciul de la Iasi.
- E normal, nu imi convine niciodata daca echipa nu cistiga. Echipa a jucat slab, dar de data asta nu pot sa spun nimic de nimeni. Eu zic ca au vrut, dar se mai intimpla sa nu iasa asa cum iti doresti.

- Cum explicati totusi ultimele evolutii ale Stelei?
- Nu-mi dau seama ce se intimpla. E clar ca baietii acuza o stare de oboseala. Nu merge jocul, nu marcam, asta e cea mai mare problema.

- Sinteti nemultumit de Andrei Cristea?
- Nemultumit e putin spus. Eu l-am laudat mereu, am spus ca am incredere in el, dar o sa-i vina rindul si la critica, asa cum s-a intimplat si cu altii. Urmeaza numaratoarea inversa. Trebuie sa am o discutie cu el, sa vad ce se intimpla.

- Nu credeti ca pe jucatori ii influenteaza racirea relatiei dumneavoastra cu Zenga si faptul ca meciurile cu Sportul si de la Iasi n-ati mai mers ca de obicei la vestiar?
- Cu Zenga am o relatie normala, chiar nu am ce sa-i reprosez. Iar la vestiar n-am mai fost in ultima vreme pentru ca eram linistit. Aveam 6 puncte avans, dar acum au ramas 4 si cred ca e cazul sa merg sa vorbesc cu ei.

- Va este teama ca Steaua ar putea pierde titlul?
- Recunosc ca da. Dar nu am intrat in panica, totusi mai avem 4 puncte avans. Trebuie neaparat sa invingem la Galati. Daca vom cistiga cu Otelul, gata, sintem ca si campioni. Daca nu, o sa avem mari emotii. Dar se mai pot impiedica si Rapid si Dinamo. In plus, au meci direct si una tot va pierde. Iar un egal ne-ar conveni si mai mult.

Zenga: "Inghesuiala ca pe Calea Victoriei"

Ieri, inaintea antrenamentului din Ghencea, antrenorul Walter Zenga a incercat sa explice semi esecul Stelei de la Iasi: "Ei au facut un joc foarte interesant pe ultimii 30 de metri, l-au marcat strins pe cel mai periculos om al nostru, pe Dica. Noi ne-am aglomerat prea mult. Era o aglomeratie mai mare ca in Piata Victoriei la ora cinci dupa-amiaza. Dar trebuie sa raminem calmi si concentrati. La Galati va fi la fel de greu ca si la Iasi. Dar numai in Romania cind o echipa prinde o zi mai slaba, gata, trebuie schimbat tot, antrenori, jucatori, se sfirseste tot. Nu e adevarat, campionatul se joaca in 30 de etape".


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.