Sport 26 August 2008 17:15
Presedintele ANS, Octavian Belu, a declarat astazi pentru NewsIn ca sperantele pentru JO de la Beijing nu au fost aceleasi cu rezultatele, dar titlurile olimpice trebuie privite cu atentie, pentru ca, daca nu se schimba ceva in lumea sportului, la jocurile de la Londra, din 2012, nu vom obtine nici macar atat

"Eu spun ca ar fi bine sa nu ii bagam pe toti sportivii in aceeasi oala, sunt si cei care au cucerit medalii, si ei au meritul lor. Ar trebui sa privim aceasta editie ca pe un semnal de alarma. Este o diferenta mare intre ce sperante ne-am pus noi si ce a fost acolo. Totusi, sa ne uitam bine la aceste medalii de aur pentru ca daca nu vom face o strategie pentru a schimba ceva in sport, atunci nu vor mai fi nici macar astea pe viitor", a explicat presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Belu.

Oficialul a vorbit si despre sportivii care la Beijing au cucerit medalii si despre viitorul lor: "Rezultatul de la Beijing este onorabil, dar Constantina Dita are 38 de ani, Mihai Covaliu are si el o varsta, la canotaj o parte din fete si-au anuntat retragerea, iar gimnastele au sansemici sa mai prinda Londra. Ce ne mai ramane, Ana Maria Branza si Alina Dumitru? Asa trebuie gandit".

La Beijing, din cei 102 sportivi care au reprezentat Romania, medalii au castigat urmatorii:
Aur - Alina Dumitru (judo), Constantina Dita Tomescu (atletism, maraton), Sandra Izbasa (gimnastica, sol), Georgeta Andrunache si Viorica Susanu (canotaj, dublu rame);
Argint - Ana Maria Branza (scrima, spada);

Bronz - echipa feminina formata din Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Andreea Grigore, Andreea Acatrinei, Anamaria Tamarjan si Gabriela Dragoi, Mihai Covaliu (scrima, sabie), echipajul format din Constanta Burcica, Viorica Susanu, Rodica Florea, Eniko Barabas, Simona Musat, Ioana Papuc, Georgeta Andrunache, Doina Ignat si Elena Georgescu (canotaj, 8+1).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.