Sport 26 August 2008 12:10
Istoria boxului se scrie inca din anul 688 i.Hr., cand acest joc a debutat ca sport olimpic. Totusi, in momentul in care vorbim despre box, cel putin doua nume ne apar intotdeauna in minte: Rocky Marciano, celebrul nume care a inspirat nu mai putin cunoscutul film "Rocky", avandu-l ca protagonist pe Sylvester Stallone si Muhammad Ali (Cassius Clay), unul dintre "regii ringului", un punct de referinta si pentru marii pugilisti de astazi. Apoi, nume precum Mike Tyson, George Foreman sau Lennox Lewis completeaza lunga lista a celor mai titrati pugilisti din lume.
Dincolo de tehnicile de combat si de numele sonore care fac jocul atractiv, finalurile prin knockout sunt fara indoiala sarea si piperului oricarui meci de box.

Click aici pentru o selectie a celor mai tari K.O.-uri din istoria boxului, care-i are ca actori principali pe trei dintre cei mai titrati pugilisti din toate timpurile: Muhammad Ali, Mike Tyson si Vitali Klitschko


Despre autor:

Yuppy

Citeste articolul integral in Yuppy

Sursa: Yuppy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.