Sport 25 August 2008 16:27
Comitetul Olimpic International (IOC) solicita Federatiei de Gimnastica din China sa investigheze cazul gimnastelor, banuite ca ar fi participat la jocurile olimpice fara sa indeplineasca conditia de varsta

Sportivele din China au castigat medalia de aur la competitia pe echipe dar si alte 5 medalii, in urma probelor individuale.

Cu toate acestea, comentatori, jurnalisti si bloggeri sunt sceptici cu privire la varstele acestora, indicand faptul ca aproape jumatate dintre membrele echipei nu ar fi avut varsta corespunzatoare pentru competitia de la Beijing.

Potrivit New York Times, lista cu datele gimnastelor participante, postata pe diferite site-uri din China, prezentata si mass-mediei locale, releva ca jumatate dintre membrele echipei au varste de 14 respectiv 15 ani, iar pentru a participa la competitia olimpica gimnastele trebuie sa aiba varsta minima de 16 ani.

In raspuns, oficialii chinezi au pus la dispozitie documente si pasapoarte ce demonstreaza ca membrele echipei au varsta corespunzatoare.

In gimnstica feminina este stiut faptul ca sportivele mai tinere au un avantaj asupra celor mai 'in varsta' datorita constitutiei ce confera agilitate, lucru care, bineinteles, a alimentat din plin zvonurile.

"Mai multe informatii ingrijoratoare au iesit la lumina si ne-au atras atentia, motiv pentru care ne-am decis sa ne prezentam la Federatia de Gimnastica din China, pentru a ancheta in amanunt acest caz”, a declarat un purtator de cuvant al Comitetului Olimpic International.

Purtatorii de cuvant au refuzat insa sa dezvaluie informatiile ce i-au determinat sa investigheze cazul la trei zile dupa terminarea competitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.