ROMANIA - LETONIA 1-0 (Dica 52-penalty)

Romania: Lobont - Sapunaru, Tamas (Moti 63), Ghionea, Pulhac (Nicolita 46) - Contra (Ogararu 46), Radoi (Costea 73), Paraschiv (C. Lazar 46) - Dica, Cocis - Marica (Bratu 46). Antrenor: Victor Piturca.
Letonia: Vanins (Kolinko 46) - Klava, Gorkss, Stepanovs (Savcenkovs 65), Kacanovs (Zirnis 81) - Laizans (Kolesnicenko 65), Astafjevs (Mezeckis 79), Solonicins - Pereplotkins, Verpakovskis (Butriks 74), Karlsons. Antrenor: Aleksandrs Starkovs.

  • Cartonase galbene: Tamas 12 / Kolesnicenko 83
  • Arbitri: Tom Ovrebo - Geir Holen, Jan Petter (toti din Norvegia)
  • Stadion: Tineretului
  • Spectatori: 7.000

Cum s-a marcat golul:
1-0, min. 52: Nicolae Dica a executat o lovitura de la 11 metri obtinuta de Banel Nicolita.
Inainte de startul partidei, toti jucatorii echipei nationale au aruncat in tribunele stadionului din Urziceni mai multe mingi.

In minutul 51, la o patrundere in adancime a lui Banel Nicolita acesta a fost busculat de portarul letonilor Vanins, iar arbitrul Ovrebo a acordat penalty pentru tricolori, care a fost transformat de Nicolae Dica.

In minutul 58 al partidei, Girts Karlsons a scapat singur cu Bogdan Lobont, dupa o greseala a lui Costin Lazar, dar letonul a trimis mingea in transversala portii tricolorilor.

Selectionerul nu a putut conta in meciul cu Letonia pe mai multi jucatori de baza ai nationalei, toti avand probleme de sanatate: Cristian Chivu, Razvan Rat, Adrian Mutu, Codrea, Daniel Niculae, Dorin Goian, Marius Niculae si Ovidiu Petre. De asemenea, Piturca nu l-a convocat nici pe Florentin Petre, pentru ca a ales sa joace cu Cosmin Contra pe postul de mijlocas dreapta, pentrui a le face loc in aparare lui Sapunaru si Ogararu, in timp ce Stefan Radu, care a fost in lotul nationalei pentru EURO 2008, a fost lasat sa joace pentru selct ionata U21 in meciul contra Tarii Galilor, din preliminariile Campionatului European din 2009.

Din cauza absentei unor jucatori precum Adrian Mutu sau Cristian Chivu, selectionerul Piturca a ales sa il numeasca in postura de capian pe Cosmin Contra, jucatorul de 32 de ani care a adunat pana in acest moment 66 de selctii la prima reprezentativa, pentru care a marcat 7 goluri.

Jucatorul Universitatii Craiova, Florin Costea, si cel al Otelului Galati, Gabriel Paraschiv, au fost convocati in premiera la echipa nationala, iar ambii au bifat primele minute pentru Romania. Primul dintre ei a fost chemat de urgenta, dupa ce Adrian Mutu s-a accidentat la cot in timpul unei sedinse de antrenament si va fi indisponibil mai mult timp.

In lotul largit al Letoniei pentru meciul cu Romania a fost prezent si portarul echipei Dinamo, Denis Romanovs, insa antrenorul a decis sa nu il tina nici macar pe banca de rezerve la partida cu tricolorii.

La partida de la Urziceni au asistat si circa 40 de suporteri letoni, care au ajuns la stadion cu circa o ora inainte de meci cu un autocar. In momentul intanarii imnului tarii lor, acestia ua arborat un steag de circa 25 de metri patrati si au cantat imnul impreupa cu echipa.

La intrarea in stadion suporterii echipei nationale au fost intampinati de organizatori care le-au oferit acestora eserfe cu insemnele echipei nationale a Romaniei.