Monica Rosu, Alexandra Eremia si Andreea Muntean asteapta aviz medical pentru reluarea antrenamentelor, in vreme ce Catalina Ponor se pregateste pentru Europene

Dupa ce au participat cu succes, in weekend-ul recent incheiat, la intrecerile primei etape din Cupa Mondiala, componentele lotului national feminin de gimnastica al Romaniei au revenit la Centrul Olimpic din Deva in vederea pregatirii participarii la Europenele gazduite de localitatea maghiara Debrecen.

Ieri dimineata, antrenorul principal al lotului tricolor, galonatul Octavian Belu, se arata dezamagit pentru faptul ca trei dintre gimnastele de valoare, Monica Rosu, Alexandra Eremia si Andreea Muntean, nu au primit, inca, avizul medical de a efectua antrenamente si nu vor putea lua parte la concursul continental din Ungaria. "Am traversat o perioada cu foarte multe probleme. Mai sunt inca gimnaste care nu au aviz pentru efort si nu vor participa la Campionatele Europene, pentru ca perioada de pauza depaseste data concursului. Speram ca sportivele apte medical sa participe, sa se prezinte bine si sa obtina rezultate conforme cu pregatirea pe care au putut sa o faca pentru acest concurs", a declarat pentru Rompres cel care are mari sanse sa intre in "Cartea Recordurilor" pentru seria consecutiva de titluri mondiale.

Punctand revenirea la "matca" dupa o perioada mai lunga de timp in care sportivele s-au antrenat in sala de gimnastica din incinta CSN "Lia Manoliu", Octavian Belu a concluzionat ca "linistea si conditiile de la Deva" sunt mult mai folositoare pentru pregatirea unei noi etape de concurs, mai ales ca se doreste ca participarea la Campionatele Europene sa fie rezonabila.

"Parcurgem etapele cunoscute, traditionale, in apropierea unui concurs de anvergura. Speram ca exemplele din urma, in special cel al Silviei Stroescu, care a revenit dupa un an si a castigat aurul la Europene si la Olimpiada, sa fie mobilizator si pentru cele trei sportive, care, in aceasta etapa, trebuie sa faca programe de recuperare si sa revina la o forma sportiva intr-un timp cat mai scurt, dupa terminarea tratamentului, in asa fel incat sa poata participa la Campionatul Mondial din noiembrie", a mai afirmat Belu, manifestandu-si speranta ca Monica Rosu, Alexandra Eremia si Andreea Muntean vor depasi momentul in care se afla si vor putea reveni la o pregatire normala, in perspectiva unor concursuri importante, cum ar fi Campionatul Mondial din Australia.

Referindu-se la participarea de la Europene, Octavian Belu a mentionat ca evolutiile Catalinei Ponor la concursul de Cupa Mondiala de la Gent, unde a obtinut medalii la barna si la sol, au marit sansele triplei campioane olimpice de a participa, "in mod sigur", si la Europenele din Ungaria.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.