Selectia a fost mutata pe data de 3 iunie, din cauza numarului extrem de mic de candidati

Pe 7 aprilie 2005, Guvernul Romaniei a stabilit prin Hotararea nr. 280/2005 structura organizatorica si regulamentul de functionare a Agentiei Nationale Antidoping (ANA). Aceasta decizie a intrat in vigoare in momentul publicarii ei in Monitorul Oficial din 12 aprilie, iar trei zile mai tarziu conducerea Agentiei Nationale pentru Sport (ANS) a hotarat organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de presedinte al noului for.

Desi, conform legii, Gheorghe Florian, seful ANS, putea numi conducatorul ANA, acesta a preferat organizarea concursului pe data de 4 mai. "Puteam sa numesc foarte usor pe cineva, doar dupa recomandarile asistentilor mei. Vreau insa transparenta", a marturisit Gheorghe Florian. Ziua de ieri a fost asteptata de lumea sportului romanesc cu sufletul la gura.

Mai ales ca s-au vehiculat prin presa informatii conform carora rezultatul avea sa fie unul previzibil. Conform mai multor surse, "transparenta" declamata de Florian Gheorghe urma sa fie doar de ochii lumii, noul presedinte ANS fiind un protejat al conducerii ANS. Principala conditie impusa a fost una permisiva, cerandu-se fiecarui candidat sa aiba cel putin un an de activitate in domeniul antidopingului, lucru care poate fi indeplinit si de un simplu colector de probe. In plus, din cele sase puncte ale tematicii de concurs, doar unul avea legatura cu acest fenomen.

Candidatii erau doar doi: directorul Laboratorului National Antidoping, Graziela Vajaiala, si fostul consilier in MTS pe vremea mandatului lui Georgiu Gingaras, Dan Popa. Despre ultimul se spunea ca ar fi favoritul lui Florian Gheorghe. Surpriza s-a produs insa ieri, cand printr-un ordin al Cancelariei primului-ministru s-a dispus amanarea concursului. Motivatia a fost "numarul extrem de mic de candidati si necesitatea realizarii unui concurs care sa conduca la desemnarea unei persoane capabile sa faca fata cerintelor impuse". Noul termen: 3 iunie.

Graziela Vajaiala a declarat dupa aflarea amanarii ca nu stie daca se va prezenta la concurs in luna iunie. "Eu nu am vrut sa candidez, dar m-am hotarat cand am vazut ca activitatea antidoping din Romania s-a blocat. Am peste zece ani de experienta in domeniu si nu vreau ca munca mea sa fi fost in zadar. Nu stiu daca ma voi prezenta la concurs, pentru ca sunt convinsa ca nu am nici o sansa", a explicat ea. "Mai multi candidati nu s-au inscris, pentru ca se stie dinainte rezultatul", a adaugat directorul Laboratorului National Antidoping. Ea s-a aratat intrigata si de conditiile impuse candidatilor, considerandu-le "prea usor de indeplinit". "Cum sa ceri presedintelui Agentiei Nationale Antidoping sa aiba doar un an de experienta in domeniu?", a intrebat ea retoric.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.