"Dinamovistul care si-a dus 'dusmanul de-o viata', Steaua, in Liga Campionilor, Cristian Borcea, n-a avut dreptate decat intr-o singura privinta, atunci cand a pomenit despre cei '25 de ani'. Exact atatia ani de existenta avea Rapid in momentul in care acest al doilea avorton al fotbalului romanesc, Dinamo, si-a facut aparitia printr-un abuz grosolan", se arata intr-un comunicat aparut pe site-ul oficial al clubului.

Clubul Rapid a continuat prin a preciza ca "nu avem pretentia sa jucam vreodata derby-uri in compania acestui imens fals istoric numit Dinamo, ne-am declasa daca am face-o". "Jucam cu aceasta echipa pentru ca asa ne obliga competitia si ii lasam satisfactia de a disputa unicul derby (al comunismului) alaturi de cealalta grupare ilegala, Steaua", se incheie comunicatul gruparii giulestene.

Intre conducerile cluburilor Dinamo si Rapid s-a iscat un scandal dupa ce tehnicianului formatiei din Stefan cel Mare, Mircea Rednic, nu i s-a permis accesul pe stadionul Otelul din Galati, la partida dintre echipa locala si Rapid. Acesta a acuzat conducerea Rapidului ca i-a interzis accesul pe arena, desi oficialii giulesteni neaga vehement.

Presedintele executiv al echipei Dinamo, Cristian Borcea, i-a ironizat la randul sau pe rapidisti: "Au jucat 25 de ani in Divizia B si nu sunt obisnuiti cu fotbalul mare (...) Mergem sa castigam in Giulesti, dar noi nu ne batem cu ei, ci cu Steaua".

Derby-ul Rapid-Dinamo, din cadrul etapei a 5-a a Ligii I, se va disputa duminica de la ora 20:45.